Wie scoort en wie mist? Dit zijn de beste en minder goed geklede spelers van het EK

Style

Wie scoort en wie mist? Dit zijn de beste en minder goed geklede spelers van het EK

Amber de Wilde de Ligny
Door

Amber de Wilde de Ligny

Gepubliceerd op

2 juli 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

2 juli 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Terwijl we aftellen naar de spannende clash tussen Nederland en Roemenië, vragen wij ons af: wat kunnen we verwachten als we zelf eens voor 'n een-tweetje met een stervoetballer zouden komen te staan?

Brandweermannen, dokters, advocaten en tsja ook voetballers, het heeft toch iets aantrekkelijks: mannen in uniform. Ook als dat uniform een zwetend sporttenuetje is, al dan niet met haarband. We kennen die voetballers niet anders. Maar hoe zien ze er buiten het veld eigenlijk uit? Hoe zit het met hun persoonlijke gevoel voor mode? Lopen we daar warm voor of kleeft er toch een stukje stijlmagie aan zo'n voetbalshirtje? Oftewel: wie zijn de beste en de slechtst geklede heren van het EK? Tijd voor een kleine modeshow op het gras, waarbij we selfmade modekoning Memphis even achterwege laten, want van hem weten we het nou wel.

De Beste Geklede Spelers

 1. Virgil van Dijk (Nederland)

  De aanvoerder van de lijst is onze eigen Virgil. En nee, dat is geen partijdige keuze. Virgil is namelijk niet alleen een muur in de verdediging, ook qua stijl is hij een showstopper. Of hij nu in een strak gesneden pak verschijnt of casual sportkleding draagt, je kan ons Virg altijd door een ringetje halen. Plus, hij heeft een zeer indrukwekkende collectie sneakers, daar kan de grootste sneakerhead nog een doelpuntje aan zuigen.

 2. Kylian Mbappé (Frankrijk)

  Mbappé weet hoe hij de verdediging moet omzeilen, en ook hoe hij de mode-critici om zijn vinger moet winden. Zijn look is middelstip on point, met perfect op maat gemaakte pakken en een vleugje Parijse flair. Zelfs in joggingbroek straalt 'ie nog luxe uit. Een echte fashion MVP.

 3. Cristiano Ronaldo (Portugal)

  Lucky nummer zeven. Zijn smaak voor high-end mode is alom bekend, al valt over zijn gevoel voor stijl te twisten. Het is vaak wat opzichtig, maarja Cristiano is niet voor niets een sterspeler, hij steelt nou eenmaal graag de show, zowel op als buiten het veld. In CR7's geval kun je je afvragen: maken kleren de man, of andersom?

 4. Raheem Sterling (Engeland) Sterling's stijl is net zo snel als zijn bewegingen op het veld. Hij was niet voor niets een van de de duurste spelers van Engeland, zijn smaak mag ook wat kosten. Hij maakt graag een mode (doel)punt en houdt wel van een printje en een kleurtje. Opvallend of casual Sterling: is niet bang voor een potje risicovoetbal.

 5. Pedri González López (Spanje) Deze Spaanse sensatie is nog een jonge hond op het veld, en zo kleedt hij zich ook. Als een lieve pup. Fris en fruitig inclusief fluffy haar. Jeugdig en een tikje ijdel. Prima stylo.

  Lees ook: Onderzoek wijst uit: Nederlanders vinden een potje voetbal belangrijker dan een potje seks De Slechtst Geklede Spelers:

 6. Harry Maguire (Engeland)

  Maguire mag dan een rots in de branding zijn voor de Engelse defensie, zijn modekeuzes zijn een ander verhaal. Z'n kleding is vaak net iets te kort voor z'n lengte, zoals deze kersttrui. Misschien is het tijd om een stijlcoach in de arm te nemen?

 7. Kevin De Bruyne (België) Een scherpe speler, behalve op stijlgebied. Zijn outfits missen vaak flair en originaliteit. Een tikkie saai en voorspelbaar. Gewoon medium, maarja het is dan ook een middenvelder

 8. Granit Xhaka (Zwitserland) Ondanks zijn sterke aanwezigheid op het veld, zijn Xhaka's modekeuzes een teleurstelling. Zijn outfits missen net die extra voorzet, die je wel zou verwachten van een internationale ster.

 9. Gerard Moreno (Spanje) Moreno's mode is zo slaapverwekkend als een siësta. Vaak gaat hij voor veilige opties die weinig indruk maken. Een beetje Spaanse vurigheid in zijn kleding zou hem goed doen. Het enige pluspunt is dat hij oranje een leuke kleur vindt.

 10. Daley Blind (Nederland)

  Sorry Daley, we houden van je, maar we moeten nogmaals onpartijdig zijn en op stijlniveau zet je jezelf een beetje buitenspel. Degelijk, net als je verdedigingswerk. Hoewel er niets mis is met klassiek en simpel, kan een beetje meer pit geen kwaad. En zo'n sok die boven je sneaker uit piept? Je weet wel beter toch? Dus hup kom eens van die reservebank en ruil even met je teamgenoot Virgil van Dijk. Misschien kan je nog wat stijltips van hem oppikken?

delen
Amber de Wilde de Ligny

Amber (al 10 jaar 26) is gek op glitter, maar vindt het vervelend als het overal zit. Hamert op 'n goede skincare routine, maar haalt met redelijke tegenzin haar mascara er af. Houdt van roze kleding maar zit vaak in een zwart-wit periode en is een echte Ram, maar behalve de zon staan haar overige planeten in Steenbok.. en dat verklaart een hoop.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style