Met volle bos vooruit: het wordt een (schaam)harige zomer

Style

Met volle bos vooruit: het wordt een (schaam)harige zomer

Amber de Wilde de Ligny
Door

Amber de Wilde de Ligny

Gepubliceerd op

29 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

Gepubliceerd op

29 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Linda Stulic

De Brazilian, Hollywood, Playboy, Triangle.. Tsja, we hebben al deze schaamhaar-do's wel eens bij onszelf aangemeten. Maar een volle bos? Dat was voor het laatst hip bij de hippies. Tot nu, want als het aan de mode grootheden ligt, wordt het een (schaam)harige zomer.

Laat maar groeien die handel. Hip en harig Oef, daar moeten we effe aan wennen. Al zo lang als we leven lijkt er een taboe te hangen om het laten groeien van je schaamhaar. En eigenlijk iedere haargroei behalve die op je hoofd. Na de jaren '60 was het gedaan met de wildgroei. Vanaf de jaren 70 doken er allerlei ontharings opties op en werden de bikini's en badpakken alleen maar kleiner. We gingen massaal kaal. En met 'we' bedoelen we hier: wij vrouwen. Lees ook: Sexy time - Plakkerige grassprieten #6 Viva la landingsbaan Maar daar lijken 'wij' sinds de pandemie een beetje klaar mee. 'Boeien laat maar groeien,' luidt het nieuwe motto. Schaamhaar wordt hier en daar weer een beetje geaccepteerd. Zo haalde een handjevol Australische vrouwen afgelopen zomer de krantenkoppen, omdat ze de schaamstreek omarmden door hun lichaamshaar te showen op TikTok. Maar als het aan de designerwereld ligt, mag dat 'beetje' wel een onsje meer worden. Een volle bos is weer in de mode.

Bij Doja Cat, Julia Fox en Maison Margiela staat de lap hair down there in de spotlight, al is het natuurlijk hartstikke nep, en gewoon geborduurd, geplakt, of geschilderd. Maar trendy is het wel. Sla je laserafspraak dus maar effe over, of je het nou wilt of niet: deze zomer mag je openbaar met je schaamhaar.

delen
Amber de Wilde de Ligny

Amber (al 10 jaar 26) is gek op glitter, maar vindt het vervelend als het overal zit. Hamert op 'n goede skincare routine, maar haalt met redelijke tegenzin haar mascara er af. Houdt van roze kleding maar zit vaak in een zwart-wit periode en is een echte Ram, maar behalve de zon staan haar overige planeten in Steenbok.. en dat verklaart een hoop.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Style