Feestdagen overleven? Dit moet je volgens TK Maxx weten om strategisch cadeaus in te kopen

Style

Feestdagen overleven? Dit moet je volgens TK Maxx weten om strategisch cadeaus in te kopen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

26 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Bente beeld Julie Vielvoije

Gepubliceerd op

26 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Bente beeld Julie Vielvoije

Het allertofste aan de feestperiode? Shoppen, natuurlijk. Eindeloos winkelen en uiteindelijk iemand gelukkig maken met het perfecte cadeau. Hartstikke leuk, maar niet altijd even makkelijk. Hoe we dat winkelen nou het best aan kunnen pakken? Dat zocht warenhuis TK Maxx voor ons uit.

Daar sta je dan, tussen de schappen, uren sinds je begonnen bent, met een angstig lege portemonnee, maar op één of andere manier zonder de cadeaus die je eigenlijk wilde kopen. En je móét die shoppings nu fixen, want het is al bijna feest. Is dit jouw standaard ervaring met shoppen tijdens de feestdagen? Dan kan je wel effe je strategie opkrikken.  Lees ook: Dopamine dressing: zó maken gekleurde kloffies je gelukkiger Zunig Doen Tja, je hoort het tegenwoordig overal, maar het is ook nou eenmaal een feit: we hebben effe wat minder centen te makken. Volgens het onderzoek van TK Maxx is het zelfs zo dat 36 procent van de Nederlanders dit jaar minder geld uit wil geven aan cadeaus tijdens de feestdagen. Of dat betekent dat we dat inpakpapier maar weer ergens in een hoekje in de kast moeten verstoppen en de bankpas terug de portemonnee in moeten schuiven? Ben je mal. We moeten gewoon slim zijn.  Pro tips voor een chille shopervaring:  1. Vroege vogel praktijken Het is misschien een beetje overdreven om al in je zomerjurk met bikini eronder je kerstcadeaus te kopen, maar het is een feit: hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper je uitkomt. En niet alleen dat, het is ook nog eens lekker voor je koppie. Zo is er meer rust in de winkels (minder stress, huts), meer tijd om erover na te denken (zie jou eens creatief en persoonlijk zijn) en bakken vol met voorpret (heerlijk rustig aan elke optie bekijken). Vrouwen doen trouwens over het algemeen hun inkopen al eerder, maar 18 procent doet de inkopen 2 weken voor de feestdag, tegenover 41 procent van de mannen. Dat je het effe weet.  2. Geen drol Koopjesjager pur sang? Dan heb je deze tip niet eens nodig. Maar om het toch maar effe te benoemen: het is altijd handig om opzoek te gaan naar aanbiedingen of gewoonweg spotgoedkoopjes. Want hoe je het ook wendt of keert, zo kan je makkelijk besparen. En dat willen we, dus.  3. De hele mikmak Ben je al in vijf verschillende kledingwinkels geweest, moet je eigenlijk ook nog effe naar die specifieke interieurwinkel en de drogisterij. Ondertussen struin je met knallende koppijn door de winkelstraat en is heel de lol eruit. Is het dan niet veel makkelijker om de hele zooi onder één dak te hebben? Spoiler: het antwoord is ja. Zoek lekker een winkel op die van alles en nog wat verkoopt, zoals TK Maxx, en het winkelen is meteen weer een heel eind leuker. Graag gedaan. 

De goud, glans, glitterdagen zijn gestart. Je shopt nu onze geweldige merken met kortingen tot wel 50%. Wees er snel bij.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Shop nú kledingitems mét korting

Wil je ook lezen