Dopamine dressing: zó maken gekleurde kloffies je gelukkiger

Style

Dopamine dressing: zó maken gekleurde kloffies je gelukkiger

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos | tekst Bente van Diepen

Gepubliceerd op

22 november 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos | tekst Bente van Diepen

Door felle kleuren te dragen voel je jezelf zelfverzekerder, althans als we Karen Haller – schrijfster van The little book of colour – mogen geloven. En wie zelfverzekerder is, voelt zich vaak gelukkiger. Uiteraard heeft de mode-industrie hier weer een pakkende naam voor bedacht: dopamine dressing

Depressieve Daisy Kloffies in vrolijke kleuren zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt. Maar, dit betekent niet dat je depressieve Daisy bent als jouw garderobe uit enkel zwarte items bestaat. Haller beweert dat kleur je kan helpen sneller blij te voelen. 'Kleur is een goede manier om ons humeur in een paar seconden te verbeteren. Zelfs ons zelfvertrouwen kan een boost krijgen als we kleurrijke kleding dragen die we mooi vinden en waar we ons goed in voelen.'

Lees ook: Te kek tassie: dit zijn dé tassentrends van deze herfst

Kleur je humeur Kleurexpert Hilde Francq zegt tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN) dat felle kleuren het ijs in een gesprek kunnen breken en vaak zorgen voor 'conversation starters'. Die felle kleuren hebben allemaal ook een ander effect. Van fel geel word je bijvoorbeeld enthousiast, rood geeft je een energieboost en fuchsia geeft je zelfvertrouwen. Drukke dag voor de boeg? Kies dan voor blauw: daar word je namelijk rustiger van. 

Kleurrijke stylo Toegegeven: garantie op een blij-ei-humeur hebben we niet voor je. Maar, het vrolijk kleden is het proberen waard. Trek alle soorten kleuren uit de kast en rock die kleurrijke stylo.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen