Thanks hè, moeder natuur: waarom je je baby altijd op je linkerarm draagt

Oh Baby!

Thanks hè, moeder natuur: waarom je je baby altijd op je linkerarm draagt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 september 2023 om 10:00

Gepubliceerd op

2 september 2023 om 10:00

Test: pak je baby (als je die hebt) op zoals je altijd doet en ga zitten. Op welke arm laat je de kleine rusten? Links of rechts? Als 't links is, hoor jij bij de meerderheid. Maar waarom?

Uit onderzoek blijkt dat zo'n 70 tot 85 procent van de mensen baby's vooral met hun linkerarm dragen. De een zegt dat het is omdat de baby dan aan de kant van je hart zit en die goed kan horen, wat dan weer rustgevend kan zijn. De ander geeft een wat praktischere verklaring: de meeste mensen zijn rechts en als je je kind op links draagt heb je dus in ieder geval nog je rechterhand vrij.

Nou zijn dat beide handige bijkomstigheden, maar nee, dat is niet waarom de meeste mensen 'linksdragend' zijn. Onder die 70-85 procent vallen namelijk ook veel linkshandigen, dus die vlieger gaat niet op.

Wat het dan wel is? TikToks 'Science baby' legt het uit:

Het heeft te maken met oogcontact en je hersenen. Door je baby op je linkerarm te dragen, kan-ie zich vooral met z'n linkeroog op jou focussen. Dat linkeroog stuurt dan weer signalen naar de rechter hersenhelft; daar waar 't draait om aandacht, geheugen en emoties.

Dus doe je dit? Dan maak je gebruik van je oerinstinct om je te verbinden met je kind. Mooi toch?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen

Kind kan de was doen