Is er een verband tussen zwanger worden en een orgasme krijgen?

Oh Baby!

Is er een verband tussen zwanger worden en een orgasme krijgen?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 september 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Wil je zwanger worden, dan is het wel zo handig als een man klaarkomt. Maar hoe zit dat met de vrouw?

Orgasme? Zeggen we geen nee tegen. Klaarkomen is toch een beetje de kers op de taart, de kroon op het harde werken. Maar buiten dat het lekker is: heeft een orgasme ook nog een functie? Raak je er bijvoorbeeld sneller zwanger van dan wanneer je niet klaarkomt tijdens de seks?

Win-win Da's een tikkie complex. Laten we beginnen met iets waar wetenschappers het over eens zijn: het helpt als zowel de man als vrouw flink opgewonden is. De kwaliteit van het zaad van de man is beter, de vrouw vochtiger. Het resultaat van deze twee: het zaad komt makkelijker bij de eicellen. Lees ook: Ouders opgelet: als jouw kinderen altijd ruziën om iets, gaat déze hack je helpen

Duwen maar Dan is er nog iets waarover weinig verschil in mening bestaat: komt een vrouw klaar, dan trekt de baarmoeder zich samen. Maar dan... Dat zóú ervoor kunnen zorgen dat het sperma een 'duwtje' krijgt richting baarmoederhals en vervolgens naar de eileiders. Maar hard bewijs dat de kans op een geslaagde bevruchting hierdoor toeneemt? Dat is er niet, aldus Rik van Lunsen, voormalig hoofd afdeling seksuologie van het AMC, in Trouw.

Even blijven liggen Kwaad kan een orgasme in elk geval niet. Al is het maar omdat het de lol erin houdt en je seks niet als een moetje gaat zien. Kom het liefst nadat de man is klaargekomen – anders hebben die samentrekkingen sowieso geen zin – en blijf na afloop tien minuutjes liggen, zodat het sperma er niet direct weer uitloopt.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen