Seks na de bevalling doodeng? Met deze 5 seksstandjes hoef je je geen zorgen te maken

Oh Baby!

Seks na de bevalling doodeng? Met deze 5 seksstandjes hoef je je geen zorgen te maken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

8 juni 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Na je die baby negen maanden lang in je buik hebt gedragen én ook nog eens eruit geperst hebt, snappen we het best als je hoofd niet gelijk naar seks staat. Of je kind nou au naturel ter wereld is gekomen of je een keizersnede gehad hebt – het 'wanneer hebben we nou weer seks?'-dilemma is vast al ter sprake gekomen.

Je krijgt misschien wel nachtmerries dat je straks vergaat van de pijn, maar hey: er zijn allemaal trucjes om dat te voorkomen. Want tja, omdat je even buiten gebruik was betekent niet dat je nooit meer van bil kunt gaan. Met deze standjes en tips komt het helemaal goed. Enne: langer dan zes weken wachten tot je weer seks hebt is ook oké, net als wat extra glijmiddel gebruiken. Mocht het de eerste keer niet gelijk lukken is dat ook volkomen normaal. Laten we niet vergeten dat je net een heel kind ter wereld hebt gezet, hè?!

Lees ook: Waarom je sneller zwanger wordt tijdens de feestdagen (en nee, niet vanwege meer seks)

1. Missionaris Of je er voor de zwangerschap elke avond als een missionaris bij lag weten we niet, maar dit is echt een geweldig standje om er na de hersteltijd weer lekker in te komen. Jij ligt lekker op je rug (wat ook wel mag na al die poepluiers verschonen) en je partner gaat héél langzaam bij je naar binnen. Gebruik een hoop glijmiddel om de eerste stapjes soepel te laten verlopen, en leg desnoods een kussen onder je heupen om de juiste angle te krijgen.

2. Cowgirl in control Hoewel het fijn is om even te relaxen, wordt het weer spoedig tijd om de controle in handen te nemen. Er is al genoeg aan je lijf gebeurd waar je niets over te zeggen had. Spring bovenop je partner en berijd hem/haar/hen als een echte cowgirl. Dit kan op je eigen tempo, dus dat is perfect voor als je het nog niet te snel wil doen.

3. De masseur Je hoeft natuurlijk niet gelijk als een of ander wild paard je partner te bespringen. Je mag natuurlijk zo ambitieus zijn, maar soms moet je het gewoon even rustig aandoen. Laat je lekker masseren. Een stimulerende clit-massage is dé manier om weer even uit te testen hoe dat voelde voor de zwangerschap. Maak er gelijk een mooie avond van: begin met elkaar masseren met massageolie. Wanneer je allebei supergeil bent is het tijd voor (eerst je handen effe wassen) de clit-massage. En als jij je er goed bij voelt, dan kan er altijd meer gebeuren.

4. Lepeltje lepeltje Het is wellicht niet de meest 'avontuurlijke' positie, maar je kan zo wel je seksvaardigheden opkrikken. Het is zo simpel als je denkt: de ander knuffelt je van achteren en komt zachtjes naar binnen. Over intimiteit gesproken. Zo knuffel je er op los, en heb je ook nog wat seksueel plezier. Win-win.

5. Stoelendans Deze truc is vooral handig als je een keizersnede gehad hebt. Door op een stoel te zitten komt er amper druk op je bilnaad. Die is namelijk heel gevoelig na de operatie. Het is effe wat anders dan het standaard bed, maar nog niet te sportief.

Hebben we je angst al wat weggenomen? Wild erop losgaan is niet nodig, begin lekker rustig – dan kom je al een heel eind.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen