Muffe geur: zo lang kun je je natte was in de machine laten liggen

Lifestyle

Muffe geur: zo lang kun je je natte was in de machine laten liggen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Gepubliceerd op

13 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Getty Images

Ben je een nachtje weggeweest en zat je beddengoed nog in de wasmachine? Dan ruikt het de dag daarna gegarandeerd muf. Het is namelijk niet de bedoeling dat je jouw schone was te lang laat liggen in de wasmachine. Daar worden je wasmachine en jijzelf niet heel blij van.

Broeihaard De stank van jouw frisse (eh, niet dus) wasgoed na een nachtje overleven in die vochtige wasmachine, komt doordat schimmels en bacteriën zich heerlijk in je wasje hebben genesteld. Terwijl jij op kantoor zat of een goede nacht doorsliep heb je geen seconde meer aan de schone was gedacht. Overkomt de beste, maar echt fris is het niet. Want met een beetje pech moet je de hele boel daarna opnieuw wassen. Lees ook: Handig om te weten: zo voorkom je een stinkende vaatwasser Onderhoud Die stank wordt overigens niet alleen maar veroorzaakt door jouw was die te lang lag te broeien. Want als jij bijna altijd op tijd je was eruit haalt, dan komt die stank ergens anders vandaan. Bijvoorbeeld door slecht onderhoud, of te veel wasmiddel gebruiken. Stinkt jouw was altijd als je het uit de machine haalt? Hier lees je hoe je van die geur afkomt, want dat is zo gepiept. Antwoord op die ene vraag En dan nu natuurlijk de hamvraag: want hoe lang kun je die schone kleding nou in de machine laten liggen? Een week lang je was in de trommel laten zitten, is natuurlijk vragen om stank en schimmels. Maar heel af een toe de boel een lange nacht laten broeien, hoeft niet heel erg te zijn. Je kunt je was volgens de Amerikaanse huisvrouwgoeroe Martha Stewart maximaal twaalf uur laten liggen. Maak er geen dagelijkse gewoonte van, maar als je een keer echt geen zin hebt om de was op te hangen dan is dat dus helemaal niet erg.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen