Gooi je het water waarin je eieren kookt altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen

Lifestyle

Gooi je het water waarin je eieren kookt altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Frank Brandwijk

Nadat jij 's ochtends heerlijk een eitje hebt gekookt, spoel je dat water waarschijnlijk door de gootsteen. Niet meer doen. Dat water kun je namelijk prima gebruiken voor je groene vriend. Een blij ei blijkt een blije plant. 

Wat? Water? We snappen dat je deze tip met fronsende wenkbrauwen leest, maar het zit zo: het gekookte water van je ei kun je gebruiken voor je planten. Na het bereiden van dit maal komt er calcium vrij. Dat zorgt er weer voor dat de PH-waarde van de aarde op het juiste niveau blijft, waardoor je plant optimaal voedingsstoffen opneemt. Klinkt best goed, toch?

Lees ook: Handig joh: met dit keukengerei kom jij binnen no time van kalkaanslag in de badkamer af

Even afkoelen Het is daarbij wel belangrijk dat je je pan met gekookt water eerst even laat afkoelen tot kamertemperatuur. Je wil die groene vrienden tenslotte niet verbranden met gloeiend hete druppels. Verdeel het plantenvoedsel - aka doodsimpel water - over al je planten. Geef niet meer dan je normaal doet. Je groene decoratie doet de rest van het werk.

Schaaltje ei Het water per ongeluk al weggegooid? De kapotte eierschalen kun je ook op de aarde leggen. Ook dat schijnt z'n werk te doen. Bespaar je ook nog eens water. Best lekker in deze tijd.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Smaakt naar meer

Maak het gezellig in huis