Sorry, je moet wélk Italiaans product over je espresso martini gooien?

Lifestyle

Sorry, je moet wélk Italiaans product over je espresso martini gooien?

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

24 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

We moeten niet álles geloven dat we op TikTok zien staan. Dus toen we zagen dat mensen een nogal bijzondere topping op hun Esma's – dat is GenZ voor Espresso Martini – deden, waren we nogal sceptisch. Want wees eerlijk: de Italianen zouden ons uitlachen.

Maar toch zeggen zelfs de beste bartenders op de app – ondanks de twijfels die ze in eerste instantie hadden – dat 't écht een goede toevoeging is. We hebben het over de Espresso Martini met parmezaanse kaas erbovenop. Espresso Martini? Lekker. Parmezaanse kaas? Heel lekker. De combinatie? Euh... we zullen het zien.

Lees ook: Fokking makkelijk recept: deze witte sangria fiks je in 4 stappen met 4 ingredienten

Shit, het is lekker TikTok-barman Jordan Hughes probeerde het recept dat een vriend hem aanraadde uit. Hij maakte de Espresso Martini op de traditionele manier: met een shot espresso, wat koffielikeur, een flinke scheut wodka, een snufje zeezout en ijs. 'Normaal garneer ik het met wat koffiebonen en drink ik 'm zo op,' zegt hij in de camera. In plaats daarvan schaaft hij nu een blok parmezaanse kaas boven het glas, en de vlokken kaas landen op het schuim van de cocktail. 'Dit voelt bizar,' zucht hij. Maar als hij het drankje proeft geeft hij toe dat de combi 'kind of awesome' is.

Waarom werkt dit? De combinatie koffie-kaas is niet heel vernieuwend. Denk bijvoorbeeld aan tiramisu: dat wordt gemaakt van espresso en mascarpone. Niet heel gek dus dat de parmezaanse kaas zo goed bij de Espresso Martini blijkt te passen. Dit komt door de mix van zout, zoet en bitter. Het sterke aroma van de kaas brengt het bitter van de espresso naar boven, en de kaas maakt het drankje extra romig. Om dezelfde reden is karamel zeezout – zoet én zout – zo populair, opposites attract!

Dus, durf jij het aan om dit drankje uit te proberen? Deze radio-DJ was helaas geen fan:

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer