Lifehack: met de burritotruc verschoon je binnen 1 minuut je bed

Lifestyle

Lifehack: met de burritotruc verschoon je binnen 1 minuut je bed

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 november 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Toegegeven: je moet misschien een paar keer oefenen, maar deze lifehack gaat je leven oprecht makkelijker maken. Die rotklus om het dekbed te verschonen neem jij voortaan lachend op je. Er is namelijk een truc om dat binnen de minuut te fixen, en wij laten zien hoe.

Strak in de lak(en) Nope, het is niet te mooi om waar te zijn en nee, je hoeft er ook niet allerlei attributen voor in huis te halen: je bed verschonen binnen een minuut kan echt. Hoe? Leggen we uit: je legt je dekbedovertrek binnenstebuiten op bed met de opening van je af. Trek de stof goed glad, want dan zit je dekbed er straks lekker strak in. Daarna leg je ook je dekbed op bed, over het overtrek heen. Zorg ervoor dat de punten van het dekbed en het overtrek goed op elkaar liggen, want loze ruimtes in een net opgemaakt bed zijn natuurlijk fokking irritant.

Lees ook: Bibberende beesten: zo weet je of je huisdier het wel warm genoeg heeft Burritorol En dan komt de grote wisseltruc aka burritorol: je dekbed in de hoes krijgen. Binnen een minuut. Dat kan echt. Rol het dekbedovertrek inclusief dekbed op, en begin aan de dichte kant. Als je hem helemaal hebt opgerold, sla je de flap van de hoes om de rol heen en keer je de rol binnenstebuiten. En dan is de klus geklaard; als je nu je dekbed uitrolt, zit de hoes er als het goed is retestrak omheen en hoef je niks meer te doen. Opschudden en tig keer de randen nalopen om je dekbed strakker in de hoes te krijgen zijn verleden tijd. Voortaan zit je deken altijd strak in de hoes, that's how we like it.

Oefening baart kunst Klinkt ingewikkeld, is het niet. Een kwestie van oefenen, dat is deze truc wel. Maar als je deze rol eenmaal in de vingers hebt, dan is je bed voortaan supersnel verschoond. Geef toe, dat maakt het leven toch een stuk makkelijker. Snap je er nog steeds de ballen van? Dan wordt deze burritohack vast duidelijker door onderstaand filmpje. Graag gedaan hè.

Learn How to Cover Your Duvet in Seconds!

Learn How to Cover Your Duvet in Seconds!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Smaakt naar meer