Heb je een iPhone 12 liggen? Dit is waarom je die beter niet kunt gebruiken

Lifestyle

Heb je een iPhone 12 liggen? Dit is waarom je die beter niet kunt gebruiken

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

13 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

13 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Wat een catastrofe dat wij als generatie telefoon niet meer zonder ons toestel kunnen en (bijna) een paniekaanval krijgen als we het ding één seconde niet in onze tas kunnen vinden. Nu lijkt het voor de iPhone 12-gebruikers alleen maar beter te zijn als ze even niet met hun scherm bezig zijn. Frankrijk onderneemt zelfs stappen en haalt alle exemplaren uit de winkels. De straling van het apparaat is te hoog. Hoe dan?

Ben jij trotse eigenaar van een Iphone 12? Lees dan eerst even verder voordat je je apparaat in de prullenbak pleurt.

Straling Het gaat hier om de elektromagnetische straling: een straling die door je lichaam kan worden opgenomen. Die is volgens het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequentie (ANFR) te hoog.

Lees ook: Zo gevaarlijk is het als je je bluetooth aan laat staan

We horen je al denken: wat is te hoog? Straling die opgenomen wordt door je lichaam klinkt sowieso niet helemaal lekker, maar volgens de Europese norm mag er 4,0 watt straling per kilogram lichaamsgewicht zijn. Uit de tests van ANFR komt 5,74 watt kilogram naar voren. Watt?(!)

Bye-Phone? ANFR tikt Apple op de vingers en vindt dat het elektronicabedrijf zo snel mogelijk corrigerende maatregelen moet nemen. Apple geeft aan meerdere analyses te hebben uitgevoerd die wel aantonen dat de iPhone 12 aan de norm voldoet.

Lees ook: Oorsmerig: zo ranzig zijn jouw oordopjes en zo maak je ze schoon

Of die straling nou te veel is of niet, Apple werkt toch mee aan de wensen van het Franse agentschap. Misschien toch tijd voor een nieuwe telefoon? Kijk maar effe.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur