Gefeliciteerd hè: dit is de slechtste dag om jarig te zijn (en het is niet 29 februari)

Lifestyle

Gefeliciteerd hè: dit is de slechtste dag om jarig te zijn (en het is niet 29 februari)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

tekst Bente van Diepen, beeld Tom ten Seldam

365 dagen in het jaar, maar eentje waarop jij jarig bent. Leuk, zou je zeggen. Toch niet voor iedereen een groot feest, want uit onderzoek blijkt dat er een slechte dag is om jarig te zijn. We verklappen: het is niet 29 februari. 

Zelf de slingers ophangen Mag jij kaarsjes uitblazen op 16 december? Niet zo'n fijne dag gewenst dan, want dit blijkt de ergste dag om jarig te zijn. Niet zomaar een zuurpruim die dit beweert, maar de Britse bloemenwinkel Interflora onderzocht welke dag in het jaar de ergste is, en dat blijkt de zestiende van december te zijn. Eén zesde van de tweeduizend ondervraagden geeft aan niet blij te zijn met deze datum. Je bent heus niet de enige, want ABBA-lid Benny Anderson mag ook een jaartje optellen op deze datum. 

Lees ook: Dit is waarom je een toxic relatie met je plant wil hebben

Gefeliciteerd met de Kerstman Van al die dagen, waarom dan juist deze? Nou, het weer is niet bepaald lekker te noemen, iedereen bereidt zich voor op de feestdagen en er zijn vaak talloze kerstborrels. Door deze redenen vergeten mensen jouw dag eerder. 31 procent van de respondenten geeft aan dat er weinig vrienden op bezoek komen. En die maten die wel komen, die verpakken volgens 27 procent van de gesproken mensen het cadeau in kerstpapier. Is de Kerstman jarig, of jij? Hiep hoep hoera Oké, 16-december-jarigen hebben het misschien niet getroffen, maar mensen op 25 september ook niet. Uit een artikel van NOS blijkt dat welgeteld vijftigduizend mensen op deze dag een jaar ouder worden. De kans zit er dan dik in dat jouw verjaardag overgeslagen wordt, omdat er nog vier op de planning staan. Als we effe de nodige berekening doen, blijkt dat negen maanden eerder in januari valt. Volgens fertiliteitsarts Nicolette Vermeulen wordt er meer gevreeën in de winter, vertelt ze tegen RTL Nieuws. Lees ook: Dit is volgens een Harvard-arts het beste ontbijt (en het heeft maar drie ingrediënten)

Zomerse gezelligheid Als er een slechte dag is om je verjaardag te vieren, is er natuurlijk ook een goede. De mensen die op 28 juli een jaartje ouder worden, laat je horen! Op deze datum zijn de bankrekeningen weer gevuld door salaris én de kans op mooi weer is een stuk groter. 59 procent van de mensen die in juli jarig zijn, daar blij mee. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen

Smaakt naar meer