Etentje in de tuin of op het balkon? Hiermee houd je wespen op afstand

Lifestyle

Etentje in de tuin of op het balkon? Hiermee houd je wespen op afstand

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

23 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Het klinkt zo leuk: een picknick of een etentje in de tuin. Barbecue aan, een frisse salade erbij, drankje in de hand. Tot die ene onuitgenodigde gast de boel komt verstoren: nee, niet de buurman, maar de wesp.

Of je nu een koele kikker bent of het type dat panisch opspringt en wild om zich heen begint te slaan bij het zien van een wesp: niemand, maar dan ook echt niemand, zit te wachten op die krengen. Daarom wat (wespvriendelijke, dat wel) tips om ze op afstand te houden.

Gebruik afleidingsvoer Zet op een plek ver (wij herhalen: ver) van de tafel een schaaltje met zoet voedsel, zoals overrijp fruit of een beetje limonade. Wespen worden aangetrokken door zoetigheid en zullen zich eerder op het afleidingsvoer richten dan op jouw aubergine met miso.

Brand wierook of geurkaarsen Wespen hebben een godsgruwelijke hekel aan de geur van citroen, eucalyptus of lavendel. Weet je gelijk wat je te doen staat: burn that motherfucker down. Die kaars met eucalyptus of dat wierookstokje met lavendelgeur dan hè, niet de wesp.

Lees ook: Dit zijn de beste tips waarmee je jouw slaapkamer heerlijk koel houdt deze zomer

Wees zuinig met parfum en kleding Waar wespen wel door worden aangetrokken? Felle kleding en sterke geuren. Probeer neutrale kleuren uit de kast te trekken (hallo witte zomerjurk) en laat sterke parfums en geurende lotions deze keer in het badkamerkastje liggen.

Hang een nepnest op Wespen zijn territoriale insecten en vermijden andere nesten als de pest. Of nou ja, ze blijven op wel zes meter afstand. Leid ze daarom om de tuin met een namaaknest. Is toch een stuk diervriendelijker dan een wespenval.

Zet de ventilator aan Een ventilator houdt wespen op afstand, omdat ze moeite hebben met vliegen in sterke wind. Da's dus win-win: geen wespen én een lekker briesje.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle