Dat we dit niet eerder wisten: dit is de ultieme schoonmaakhack voor in de keuken

Lifestyle

Dat we dit niet eerder wisten: dit is de ultieme schoonmaakhack voor in de keuken

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Putjes. Echt zo'n gevalletje: je weet dat ze schoongemaakt moeten worden, maar hebt werkelijk géén idee hoe. Uiteindelijk raken ze verstopt en gaan ze stinken, en vaak heb je geen idee hoe je dat ding open krijgt of je weet het wel, maar je hebt het zo lang uitgesteld dat je doodsbang bent voor wat je daar gaat aantreffen.

Wat als we je vertellen dat het veel makkelijker is dan je ooit had gedacht? We vonden een hack op - je raadt het al - TikTok. Als we eerder hadden geweten dat het zo simpel én zo satisfying was, hadden we dit allang gedaan.

Op ieder potje past een dekseltje Of beter gezegd: op iedere schroef past een deksel. Wist je dat je bij de meeste gootsteenputjes heel makkelijk de 'deksel' in de schroef kunt draaien, zodat je het putje eenvoudig kunt openen en schoonmaken? Klinkt misschien een beetje abstract, maar kijk zelf maar eens:

Lees ook: 10 plekken in huis die je altijd vergeet schoon te maken Schrobben maar Wat tevoorschijn komt, is een viezigheid waar je u tegen zegt. Waar sommigen afgeschrikt worden door deze smerige ontdekking, zien wij het als een kans om ons heerlijk uit te leven met de schrobborstel. Want eerlijk is eerlijk: het eindresultaat is een wereld van verschil - en die schoonmaakklussen zijn meestal het leukst, toch?

Begin met een stuk keukenrol om het meeste vuil weg te halen, en gebruik daarna wat baking soda en azijn om alles weer glanzend schoon te maken. Et voilà, weer iets om van je to-do lijst af te strepen. Is dat geen heerlijk gevoel?

Wij staan al met onze gele handschoenen tot aan de oksels klaar voor het aanrecht, dus we moeten nu echt gaan. Joe!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle