Fokking makkelijk recept: voor deze M&M chocolademousse heb je maar 5 dingen nodig

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: voor deze M&M chocolademousse heb je maar 5 dingen nodig

Chickslovefood
Door

Chickslovefood

Gepubliceerd op

29 februari 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

29 februari 2024 om 17:00

Met een chocolademousse ga je nooit de fout in, of het nu dient als feestelijk dessert, tussendoortje of nachtelijke craving. Dus kom maar op met dat (fokking makkelijke) recept.

Bereidingstijd 4 uur en 15 minuten Dit heb je nodig Voor 4 personen 225 gr melkchocolade 300 ml slagroom 30 gr kristalsuiker 1 ei 125 g M&M's (wij gebruiken M&M's zonder pinda's en crisps) Lees ook: Zo maak je de perfecte tosti in de pan (ja, net zoals in Anyone But You) Zo maak je het 1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water). Laat de gesmolten chocolade hierna heel even afkoelen. 2. Klop ondertussen de slagroom stijf en voeg de suiker toe. 3. Spatel de slagroom in delen door de gesmolten chocolade. Pas op dat je niet te veel roert, het moet luchtig blijven. 4. Scheid het ei en klop het eiwit stijf. Spatel het eiwit door het slagroommengsel. 5. Hak de M&M's grof en leg een klein beetje apart. Spatel de rest van de gehakte M&M's door het mengsel. 6. Verdeel het mengsel vervolgens over 4 kleine glaasjes en laat deze zo'n 4 uur opstijven in de koelkast. 7. Garneer de mousse voor het serveren met de rest van de gehakte M&M's. Joe, genietse hè.

delen
Chickslovefood

Elise (37, links op de foto) en Nina (37) zijn de chicks achter foodblogplatform Chickslovefood. Ze zetten hun populaire site al vijftien jaar vol met makkelijke, snelle recepten, waar je vaak maar vijf of zes ingrediënten voor nodig hebt. Ook maken ze kookboeken met hetzelfde concept. Elise woont met man en drie kids in Scheveningen, Nina met man en drie kids in Amsterdam

Meer van deze auteur

Meer lezen