Estée Strooker kookt voor Igone de Jongh en het water loopt ons in de mond

Lifestyle

Estée Strooker kookt voor Igone de Jongh en het water loopt ons in de mond

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

28 mei 2024 om 18:00

Gepubliceerd op

28 mei 2024 om 18:00

Wat ballerina Igone de Jongh, chef-kok Estée Strooker en Peugeot met elkaar gemeen hebben? Ze streven alle drie naar perfectie en verfijning en geven allure een diepere betekenis. Dat zien we in de onlineserie Sturen met Allure, waarin Igone en Estée een kijkje in elkaars wereld nemen.

Estée Strooker kookt voor Igone de Jongh en het water loopt ons in de mond - &C x Peugeot

Estée Strooker kookt voor Igone de Jongh en het water loopt ons in de mond - &C x Peugeot

Estée Strooker won op haar twintigste Masterchef Nederland, opende een jaar later haar eigen restaurant, presenteerde meerdere kookprogramma’s en schreef drie kookboeken. Je kunt wel zeggen dat het leven van Estée zich voor een groot deel achter het fornuis afspeelt. Ze laat Igone graag proeven van haar leven als kok.

Snijden en schillen Estée pikt Igone op in de stijlvolle Peugeot E-3008. Op naar de pannen! Daar ligt al een hoop lekkers klaar – al hebben we Estées hulp nodig om te weten wát we dan precies zien. Terwijl ze snijden, schillen en voorbereiden, vertelt ze over het proces dat koken voor haar is.

Eten is emotie Net als voor Igone draait het in Estées werk vaak om details. Kleuren vindt ze belangrijk, versheid, mooie bloemen en lekkere kruiden: alles speelt mee. Maar, zegt ze: 'Uiteindelijk is smaak het allerbelangrijkst. Als het niet smaakt, dan doet het mij niks. Het moet je raken, eten is ook emotie. Het moet je verwonderen.'

Aan de slag Een plaatje van het eindresultaat heeft Estée nog niet in haar hoofd als ze begint: ze gaat aan de slag en terwijl ze bezig is, ontstaat dat vanzelf. Zo wordt een grove knol zomaar een heel mooi, verfijnd gerecht – let maar op.

Bekijk ook: Igone de Jongh danst voor Estée Strooker, die daarbij een traantje wegpinkt

Balans Terwijl de groente op het vuur gaat, vertelt Estée over het belang van de balans van al die smaken die bij elkaar komen. 'Durf ermee te experimenteren, zoek de grenzen eens op. Dan is het maar een keer te zout. Juist dan kom je tot perfectie.'

Proef op de som Dat mag Igone aan den lijve ondervinden: ze mag proeven. Ze geniet zichtbaar van de ingrediënten van topkwaliteit, Estées creativiteit en de mooie opmaak op het bord. Dat smaakt naar meer.

De nieuwe Peugeot E-3008 Ook voor Peugeot draait alles om aantrekkingskracht, uitstraling, balans en perfectie. Peugeot gelooft erin dat een fantastisch design het verschil kan maken. De nieuwe Peugeot E-3008 is honderd procent elektrisch, grijpt de aandacht met zijn slanke 'fastback' SUV-silhouet en laat zien dat elegantie en efficiëntie naadloos met elkaar samen kunnen gaan.

Peugeot - Igone de Jongh - Estee Strooker - Sturen met allure - auto

Dit is een samenwerking met Peugeot.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio