Tussendoortje
Paris Hilton wordt Kim Kardashians kloon en promoot de nieuwe Yeezy collectie
Tussendoortje
Dit verdient Mariah Carey nog steeds aan haar kersthit
Tussendoortje
In déze Europese landen kun je beter een Airbnb boeken in plaats van een hotelkamer
Body & Mind
Met deze Japanse techniek leer je geld besparen als een pro
Tussendoortje
Op een rij: de meest gelikete Instagramfoto's van 2017
The Closet
Caroline Damen
Tussendoortje
De verklaring: wáárom sommige mensen altijd van alles kwijt zijn
Tussendoortje
Nooit meer moe met Gravity
Tussendoortje
Deze dating map showt je de beste dateplekken binnen Europa
Tussendoortje
Figuranten gezocht om samen met Barry Atsma in de sauna te zitten
Tussendoortje
Deze Google app laat je museum dubbelganger zien
Tussendoortje
Van een kopje thee word je creatiever
Tussendoortje
Deze app zoekt iemand voor je die jouw was doet
Tussendoortje
Deze bioscoopfilm durft bijna niemand te gaan kijken
Newsflash
Op deze Europese stranden heb je de meeste kans op een zomerliefde
Tussendoortje
Zolang duurt het voordat fillers oplossen
Tussendoortje
Waarom je niet te aardig voor je collega's moet zijn
Tussendoortje
Deze chips zijn verkozen tot dé allerlekkerste van Nederland
Tussendoortje
Nieuw: de groenblauwe zeemeerminnen croissant
Tussendoortje
Wat is er in godsnaam allemaal aan de hand met Temptation-Tim?
Tussendoortje
Helemaal zen worden tijdens een lesje chocolade yoga
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Tussendoortje
  3. 5 Marktplaatstypes die direct offline moeten
Tussendoortje

5 Marktplaatstypes die direct offline moeten

Van hipster tot koopjesjager en van retro-vintage-design-freak tot Truus uit Tietjerksteradeel: op Marktplaats komt heel Nederland digitaal samen om te handelen.  

12-11-2017 15:00
Beeld: GettyImages

Heb je je zolder leeggehaald, je kast uitgeruimd of ben je ineens toe aan een totaal nieuw interieur? Dan gooi je alles toch lekker op Marktplaats? Hup, weg ermee! Want al kun jij die eens zo hippe gouden ananas niet meer zien, Vera Vinex wil er nog wel een paar tientjes voor neerleggen. Fiets gejat? Dan kun je ‘m direct terugkopen van de dief, ideaal!  

Enfin, Marktplaatsliefde alom. Nu echter mijn halve inboedel op Marktplaats staat, na de tweede verhuizing van dit jaar, merk ik dat aan de verkopende kant staan op deze digitale markt een hoop ergernissen met zich meebrengt. Marktplaats, kun je deze vijf kopers alsjeblieft en per direct op non-actief zetten? Voor altijd? Dank u.

1. De krent

Marktplaats is voor koopjesjagers, I get it. Maar als je je drie maanden oude (dus eigenlijk vrijwel nieuwe), super-de-luxe koel-vriescombinatie van een bekend merk online zet en erbij vermeldt dat de nieuwprijs € 600 is, is een bod van € 25 een slap in the face. Een regelrechte belediging.

2. De fetisjist

Denk je een geïnteresseerde voor je oude paar sneakers te hebben, komt bij het afhandelen van de verkoop toch ineens het vreemde verzoek of je de schoenen eerst een paar dagen wilt dragen alvorens ze op te sturen. ‘Dit i.v.m. voetfetisj.’ Juist. Ieder z’n ding, maar laten we afspreken dat als je de vraag niet in de kroeg zou durven stellen, deze online ook een no go is.

3. De internetleek

Oftewel: je moeder. Marktplaats, die hoef je niet direct op non-actief te zetten hoor. Maar misschien een spoedcursusje ‘internet struinen’ of workshop ‘biedingen plaatsen’? Ze bedoelt het goed, als ze op zaterdagavond lekker met een kop thee op de iPad op zoek gaat naar koopjes. Maar als je TruusvdHeg54 het heugelijke nieuws meldt dat zij de hoogste bieder is op jouw ‘keramieken poedelbeeldje’, blijkt het arme mens van niks te weten. En al helemaal niet op jouw poedel uit te zijn. Truus, de blauwe knop betekent dat je een bod uitbrengt, use it wisely.

4. De twijfelaar

We hebben allemaal weleens behoefte aan een quick shop fix: de ongekende drang tot het vullen van je digitale winkelmand zonder de wezenlijke intentie tot aankoop over te gaan. Maar lieve mensen, denk goed na voor je een bod uitbrengt op Marktplaats. Niets is zo irritant als een twijfelende bieder, die na het accepteren van het bod met een waslijst aan vragen komt - waarvan de antwoorden duidelijk te zien zijn op de foto’s en in de omschrijving - om vervolgens van de koop af te zien.

5. De geest

De geest van Marktplaats verschijnt in verschillende gedaanten maar is altijd even irritant en asociaal. Lijkt de geest in eerste instantie megageïnteresseerd in jouw waar, stelt hij honderduit vragen en is het soms zelfs al tot een koopafspraak gekomen, ineens is hij gone. Foetsie. De vinkjes in jullie chatgesprek kleuren niet meer groen en op de afgesproken tijd, wanneer de deal bezegeld had moeten worden, blijft hij weg. Never to be seen or heard from again.

Meer lezen