And See Today
Netflix-inspiratie voor je kerstdiner
Moviefood
Bridget Jones’ aardappel-preisoep
Ode aan
Een ode aan Bibian Mentel
&C recept
Gevulde aubergines
Food Rhapsody
Zoete aardappelkroketjes
Cesar Majorana
Column: 'Als je niet kunt koken ga ik niet met je naar bed'
movie food
eat, pray, carb fest
Denise Kortlever
Recept: Snelle tortelloni
Bénine Bijleveld
Marokkaanse kip uit de oven
&C recept
Gevulde aubergines
&C Recept
Peruaanse pompoen-aardappelsalade
Ode aan
Een ode aan Elise Schaap
Morning!
Weekendtip: CinemAsia Filmfestival
Beauty
5 beauty favorieten van Sarah Chronis
Blind voor 1 dag
Chantal Janzen zet zich in voor het Oogfonds
Shopping
Dit is het T-shirt dat Chantal droeg tijdens 'Doe Het Lekker Zelf'
Malou Holshuijsen
Column: Balletles en de dick pic
Tussendoortje
Komt Rihanna binnenkort met een nieuwe lijn?
Newsflash
Netflix is bezig met een Nederlandse Netflix Original-serie
Morning!
Zo veel mensen krijgen spijt van een tatoeage
Tussendoortje
Tiff de Barbie is een typische millennial moeder
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Ode aan
  3. Een ode aan Shane Kluivert
27-3-2018 21:00

Shane,  

Een eigen kookboek, duizenden volgers op YouTube en Instagram, voetballer bij FC Barcelona, een contract met Nike: je zou kunnen zeggen dat het lekker gaat. Het begint zelfs redelijk legendarische proporties aan te nemen. Patrick… wie?  

Lees ook: Een ode aan Elise Schaap

En je bent pas tien jaar. Tien! Je hebt nu al meer bereikt dan ik, nou ja, ever. Als ik je zo lekker zie kokkerellen, alles helemaal vers from scratch zie maken en woorden als ‘inkoken’ hoor gebruiken, dan valt mijn mond open. Je gaat vast lachen als je hoort dat ik mijn eerste ui sneed toen ik op kamers ging om te studeren. Toen was ik achttien. Die ui sneed ik uit pure noodzaak. Je moet toch wát eten en die diepvriespizza’s ben je op een gegeven moment ook wel zat. Inmiddels gaat het prima hoor, maar je snapt dat mijn man – ook niet echt een chef – en ik al begonnen zijn met bidden dat ons toekomstige kind wél van koken houdt. Dat kookboek hoeft dan niet eens, maar als het kind net als jij dol op koken is, zou dat echt fijn zijn. Tot die tijd kijk ik gewoon braaf je kookfilmpjes, in de hoop wat op te pikken.  

Ik las dat een deel van ieder verkocht boek naar de zwerfhondjes op Curaçao gaat. Nu moet je echt ophouden, hoor! Zo lief! Je bent overal goed in en dan heb je ook nog een goed hart. Ik kan wel janken, zo tof vind ik het. Je bent een inspiratie, Shane. De wereld zou beter af zijn met wat meer Shanes erin. En ondanks alles blijf je nonchalant en cool. Dat is misschien nog wel het allerleukst aan jou.  

Shane, ik vind je supertof. Alles wat jij aanraakt verandert in goud… of in een pizza, een taart of iets anders lekkers. Je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Als je dat allemaal al op je tiende hebt bereikt, dan moeten we ons schrap zetten voor de jaren die nog komen gaan. Ik zou die handtekening van je maar goed gaan oefenen. Ik voorspel dat je die nog hard nodig gaat hebben!  

Meer lezen