sint shopping
Sint-cadeaus voor interieur liefhebbers
&C van Binnen
Evelyn en Otto
Tussendoortje
Griepje? Je snot vertelt je hoe ziek je bent
Morning!
Think pink
Designer story
Fastfood furniture
Designblog
De kersttafel anno 2017
Designer story
Ear candy: de iPhone onder de speakers
Tussendoortje
Home make-over
Designerstory
Rose Rouge: de hotelbar zonder hotel
Designblog
Vijf roze restaurants voor een romantische date op Valentijnsdag
Instagramable
Colorpop
Outfit of the Day
Sweetheart
Designblog
10x keer gespot op de inkoopbeurs ShowUp
Designblog
Purno paars in huis
Designblog
Designliefhebbers opgelet: dit is dé bank van Tom Dixon voor Ike...
Let it Grow
Maak je huis lastminute kerstproof met deze tips
The Closet
Yvet van der Naalt
What's hot
Miley Little Pony
&C van Binnen
Patrick Kooiman
&C van Binnen
Sander Dekker
Trendshopping
Blauwest blauw
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Designblog
  3. Kleur van het jaar 2018!
Designblog

Kleur van het jaar 2018!

Hoezee! Volgens dit verfmerk is het nu officieel geoorloofd om je hele huis roze te verven.    

19-9-2017 21:00

Een driedubbele buiging voor Flexa, want dankzij dit verfmerk hebben we eindelijk een legitieme reden om ons huis roze te verven. De oudroze tint Heart Wood werd namelijk uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018!   Het kiezen van een nieuwe trendkleur is niet zomaar nattevingerwerk. Flexa schakelde AkzoNobel in om het jaarlijkse en wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2018 uit te voeren. De hectiek en onvoorspelbaarheid van alledag vormden hierbij het uitgangspunt.   Steeds vaker hebben we de behoefte om ons terug te trekken in een warm en veilig nest, in ‘a welcome home,’ volgens Flexa. Hieruit vloeide de kleur van het jaar voort, Heart Wood: ‘Een volwassen, grijsroze tint die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer.’   De kleur moet ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt in huis en even op de ‘pauzeknop’ kunt drukken, om zo alle prikkels van buitenaf buiten te sluiten. Klinkt prettig, maar hoe nu verder? Een aantal voorbeelden die laten zien hoe je Heart Wood in je huis kunt toepassen:   

1. Combineer met uiteenlopende materialen

Heart Wood combineert heel goed met zowel chique als rustieke materialen. Denk aan velours, goud, koper, hout en zwartgelakt staal.  

2. Kleurvlak

Vind je een hele roze muur nog een beetje heftig? Doseer de hoeveelheid roze dan, door binnen de lijntjes van een vierkant kleurvlak te verven. Best slim ook, want hierdoor lijkt je ruimte optisch groter.   

3. fifty/fifty

Combineer Heart Wood met een (veiligere) kleur die in hetzelfde spectrum ligt. Neem bijvoorbeeld taupe, een grauwe lila of een aardse terracottakleur om de roze tint wat stoerder te maken.     

4. Baken hoekjes af

Breng roze accenten aan in een nis, hoekje of inbouwkast om zo extra nadruk te leggen op deze kleine ruimtes.     

5. Doen, durven of de waarheid

Heb jij te maken met een huisgenoot die je nog moet overtuigen van het belang van roze in je huis? Schuif hem of haar dan ook vooral even dit artikel onder de neus, waarin wordt uitgelegd hoe roze een positieve uitwerking op je gemoedstoestand heeft. Of begin, om vast te wennen, met het kleinste kamertje van het huis: het toilet.  

Twijfel je zelf nog? Ga dan aan de slag met de Flexa Visualizer app. Deze app is gratis te downloaden en geeft jouw muur een virtueel likje verf. Of gebruik een Flexa Creations kleurtester (€ 2) om te kijken hoe de kleur bevalt op jouw muur in het ochtend-, middag- en avondlicht.              

Meer lezen