&C Tech
7 x duurzame apps
&C Tech
Met deze gadgets hoef je niet meer naar de sportschool
&C Tech
Digitaal detoxen doe je zo
Morning!
Naakt sporten in NY
Morning!
Iedereen aan het rauwe water
Tussendoortje
5 tips om korte metten te maken met je blauwe wijnmond
Newsflash
Vandaag is dé dag dat de meeste vrouwen ontdekken dat ze zw...
Morning!
Kerstmarkt voor vegans
Tussendoortje
10 x planten voor een frisse slaapkamer
Tussendoortje
Fikkie in bed
&C Tech
Online tips voor groentjes
&C Tech
Apps voor schone slaapsters
Morning!
Dit is de nieuwe wonder-bh van Nike
Newsflash
Bye pil, hello anticonceptie app
Morning!
Koffie = leven
Morning!
Lekker lang op vakantie? Je kan beter een weekendje weggaan!...
Fit by Gilly
Leer squatten van Gilly, dé personal trainer van de sterren...
Tussendoortje
Goedkoop groen scoor je nu bij Lidl
Morning!
10 tips voor die broodnodige energieboost
Morning!
Weekendtip: Fresh + Fit Fest in The Hoxton
&C Travelguide
Vegan Fest: Dé vegan guide van Amsterdam
Meer bekijken
  1. Moods
  2. &C Tech
  3. Met deze 10 apps ga je je goede voornemens wél volhouden
&C Tech

Met deze 10 apps ga je je goede voornemens wél volhouden

2018 gaat jouw jaar worden. Voor dat extra steuntje in de rug, heb ik tien apps geselecteerd waarmee je je goede voornemens dit jaar gaat volhouden. You’ve got this! 

10-1-2018 19:00
Beeld: GettyImages

1. Stoppen met roken doe je met Quit Buddy
Ben je na de jaarwisseling gestopt met roken maar kriebelt het nu alweer, om een trekje te nemen van een sigaret? Dan moet je Quit Buddy downloaden. Deze app is één van de betere in de appstores. Je krijgt een persoonlijke coach die je motiverende berichten stuurt. Daarnaast maakt de app duidelijk wat voor invloed het stoppen met roken heeft op je gezondheid en, niet geheel onbelangrijk: op je portemonnee. Zet al het geld, dat je normaal aan sigaretten uitgaf, opzij en beloon jezelf - als je helemaal afgekickt bent - met een mooie tas of paar schoenen. Als dat geen extra motivatie is om te stoppen?  
Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS en Android

2. De kilo’s zweet je eraf met Sweat 
Ieder jaar weer, besluit ik op 1 januari om gezonder te gaan eten en vooral een stuk sportiever te worden. Wat mij betreft mag er wel ’n kilootje af. De app Sweat kan je daarbij helpen. De app bevat veel verschillende work-outs (hit, yoga en trainingen voor kersverse moeders), recepten en motiverende sportmuziek. De app is niet goedkoop, maar daardoor wel een extra stok achter de deur om dit jaar je goals te halen. En je weet wat ze zeggen, abs are made in the winter.   
Prijs: € 19,99 per maand of € 54,99 voor drie maanden.
Beschikbaar voor: iOS en Android 

Sweat

3. Nooit meer hoofdpijn aan het einde van de dag dankzij Daily Water 
Heb jij aan het einde van de dag ook vaak hoofdpijn? Grote kans dat je te weinig water drinkt - I know the feeling. De app Daily Water helpt je om twee liter water per dag te drinken. Om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk lukt, geef je in de app aan wanneer je een notificatie wilt ontvangen, dat je weer ’n slokje moet drinken.   
Prijs: gratis 
Beschikbaar voor: iOS      

4. Gezonder eten met Kitchen Stories 
Een app die niet in dit lijstje (en op je telefoon) mag ontbreken, is Kitchen Stories. Een heel jaar lang hoef je niet na te denken over wat je gaat eten, want deze app staat bomvol lekkere en gezonde recepten. Bovendien kun je heel makkelijk gerechten zoeken in de app. Of jouw doel nu gezonder eten is, minder vlees of supersnel een maaltijd in elkaar draaien, in de app kun je jouw eigen kookboek samenstellen, met je favoriete gerechten. Alle recepten komen met een stappenplan en bijbehorende plaatjes, en handige DIY-video’s. Jamie Oliver zal jaloers zijn!   
Prijs: gratis 
Beschikbaar voor: iOS en Android      

Kitchen Stories

5. Leer dit jaar een nieuwe taal met DuoLingo 
Ieder jaar staat een nieuwe taal leren op mijn bucket list. DuoLingo gaat mij én jou daarmee helpen, of je nu Frans, Spaans, Duits, Portugees, Deens of Italiaans wilt leren. In de app leer je eerst de basis. Hoe verder je komt, hoe ingewikkelder het wordt. Naast je schrijfvaardigheid wordt ook je uitspraak getest. Voor je het weet kun jij komende zomer zonder moeite de weg vragen of een heerlijk feestmaal bestellen.   
Prijs: gratis 
Beschikbaar voor: iOS en Android     

6. Al je geldzaken op orde met Spendee 
Ben je afgelopen maand iets te enthousiast geweest met shoppen? Spendee gaat ervoor zorgen dat je dit jaar beter met je geld omgaat. Je kunt in de app precies aangeven wat je uitgeeft en wat er binnenkomt. Spendee geeft je wekelijks of maandelijks een overzicht van al je financiën. Wanneer je iets koopt, kun je dit direct aan je overzicht toevoegen en er een foto en de prijs bijzetten. Zo hoef je aan het einde van de maand niet te schrikken als je op je bankrekening kijkt. Je kunt ook makkelijk terugzien waar jij je zuurverdiende centen aan hebt uitgegeven. Schoenen, tassen, uit eten gaan... guilty.   
Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS en Android   

Spendee

7. Haal al je deadlines dankzij Todoist 
Moeite met het halen van je deadlines? En heb je jezelf als doel gesteld in 2018 geen enkele deadline meer te missen? Dan is Todoist je redder in nood. Je kunt de app niet alleen op je smartphone, maar ook op je desktop installeren. Zo kun je overal precies zien welke taken nog openstaan. Ook fijn: je kunt andere mensen toevoegen aan je to-do-lijstjes, zo kun je zien wie waar nog mee bezig is. Als je met deze app niet elke deadline verslaat, dan weet ik het ook niet meer.   
Prijs: gratis 
Beschikbaar voor: iOS en Android   

8. Slechte gewoontes zeg je gedag met Productive 
Ruil je slechte gewoontes in voor goede gewoontes. Zoals bijvoorbeeld iedere dag een rondje lopen tijdens je lunchpauze of altijd je make-up eraf halen. De app helpt je om gefocust te blijven. Door je herinneringen te sturen, stimuleert de app je om je ook aan je goede voornemens te houden. Probeer je goede voornemens drie weken vol te houden, zodat je in februari de smaak te pakken hebt en je trots op jezelf kunt zijn.   
Prijs: gratis 
Beschikbaar vooriOS 

9. Stap altijd met het goede been uit bed met Sleepcycle 
Dit jaar moet helemaal om jou draaien. Kortom: je moet je minder druk maken om bepaalde dingen en net wat meer relaxen. Wat helpt is een goede nachtrust. De app Sleepcycle helpt je daar een handje bij. Weliswaar zorgt de app er niet voor dat je dat je zeeën van tijd erbij krijgt - helaas - maar hij helpt je wel om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. De app heeft een avondklok, die jou een seintje geeft als het bedtijd is. De app maakt je wakker op het moment dat je in je lichte slaap bent. Zo stap je iedere ochtend uitgerust, met het goede been, uit bed.   
Prijs: gratis 
Beschikbaar voor: iOS en Android      

10. Minder online door Forest 
Ben jij non-stop online? Dan kun je natuurlijk een digitale detox doen, maar je kunt je smartphonegebruik ook met kleine stapjes verminderen. De app Forest maakt het niet gebruiken van je smartphone leuk. Telkens als je offline gaat, plant Forest een boompje voor je. Hoe langer jij je smartphone niet gebruikt, hoe sneller de bomen groeien. Terwijl jij hele bossen opkweekt, kun jij je focussen op de dingen die er echt toe doen.   
Prijs: € 2 of gratis 
Beschikbaar voor: iOS en Android

Forest

Shop hier de leukste telefoonhoesjes:

Meer lezen