Advertorial
Waarom je een fitte mond verdient
&C tussen de lakens
De wildste keer van Benji & Sebas? 'Daar kwamen wel wat dingen bij kijken...'
Morning!
Dit hotel is uitgeroepen tot het mooiste hotel ter wereld


Tussendoortje
Dit zijn de 5 smerigste plekken op kantoor
Hanneke Hendrix
Column: 'Als je met Berry was, dan ging er altijd wel wat mis'
Tussendoortje
Met dít gevoel is een eerste date het best te vergelijken volgens de wetenschap
Annet Raket
Taart eten met Chantal Janzen en spieken in een sekspaleis - Weekvlog #22 Annet Raket
Morning!
Tosti Thursday
Morning!
Op deze dag ben je het lelijkst
Newsflash
Hete wiskundeleraar (28) uit Rotterdam is ineens wereldberoemd
Tussendoortje
McDonald's gaat de Happy Meal drastisch veranderen
Shopping
De tijdloze trenchcoat was de ster van alle shows
Shopping
Deze retro zonnebrillentrend zet ook deze zomer nog lekker door
Morning!
Stel elkaar déze 36 vragen en word (weer) verliefd
Cesar Majorana
Column: nooit meer vrijwillig de sneeuw in
Shopping
Dad sneakers zijn overal en zo draag je ze
Newsflash
Meedoen aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson? De eerste opdracht is bekend
Tussendoortje
Disneyland Parijs is deze zomer het podium voor een groot festival
&C Magazine
'Nou bedankt, #metoo'
&C Magazine
'Hogerop? Nee, dank je'
&C Tech
Instagram Stories zoals je ze nog nooit hebt gezien!
Meer bekijken
  1. Moods
  2. Morning!
  3. Do try this at home: zo eet je je tanden natuurlijk wit
Morning!

Do try this at home: zo eet je je tanden natuurlijk wit

Een Prodent-smile: stralend witte tanden en een brede lach. Net zo’n blinkend gebit als Gerard Joling? Je wilt het, geef maar toe! Bang voor de tandarts of geen geld over om je tanden te laten bleken? Dit is dé budgetvriendelijke fix voor een witte glimlach.

16-4-2018 07:00

Eet je tanden wit!
Hoe witter, hoe beter.

#1 Kokos- of zonnebloemolie
Yes, wakker worden met kokos- of zonnebloemolie! De olie neemt bacteriën op en weekt het vettige laagje (plak) dat op je tanden zit los. Spoel je mond een paar minuten met de olie. Je voelt direct dat je tanden gladder zijn, wedden? Let op: spoel je mond daarna zorgvuldig na met water en poets je tanden. Of neem een Smint, voor een verfrissende smaak in je mond.

Lees ook: Op deze dag ben je het lelijkst

#2 Kurkuma
Mensen uit India poetsen graag hun tanden met tandpasta en een snufje kurkuma. Ondanks de gele kleur zorgt de specerij voor een hagelwit gebit. Het is ook nog hartstikke gezond. Gooi dus ook eens wat kurkuma door je soep, curry of bulgursalade. Taste? Mild bitter van smaak.

#3 Aardbeien
Er zitten allerlei zuren in aardbeien die je tanden witter maken. Vooral het binnenste gedeelte van de vrucht werkt als een wondermiddel. DIY: je kunt een aardbei pureren en daarna uitsmeren over je tanden of een aardbei doormidden snijden en vervolgens het binnenste gedeelte over je tanden wrijven. De aardbei kun je daarna opeten. Yummy!  

#4 Appel
Maar dan wel een zure appel! Gele aanslag wordt aanzienlijk minder als je op een appel kauwt. Er zitten zuren in de appel die ervoor zorgen dat je tanden witter worden. Lunch net achter de kiezen, maar geen tandenborstel bij je? Eet je tanden dan schoon met een zuur appeltje!

#5 Zout
Mondwater 3.0! Zout doodt bacteriën, die - normaal gesproken – tandplak veroorzaken. Als je geen mondwater in de buurt hebt, is het spoelen van je mond met zout water een goed alternatief. Zout werkt ontsmettend. Spoelen met zout helpt daarom ook bij een tandvleesontsteking. Win-win.

#6 Azijn
Azijn is een natuurlijk, vloeibaar flosmiddel. Spoel je mond eens per twee maanden met azijn. Het zuur zorgt ervoor dat de tandplak (veel) minder wordt. En je tanden maar shinen.

#7 Kruidnagel
Op een gedroogd kruidnagelbloempje kauwen is een optie, alleen niet echt smakelijk en fris. Doe daarom 2 à 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel en poets daarmee je tanden. Bonus? Kruidnagel geeft je ook een frisse adem, doordat schadelijke mondbacteriën verwijderd worden.  

#8 Bloemkool
Bloemkool laat vlekken en aanslag (boe!) op je tanden verdwijnen. Hollandse pot vanavond?

#9 Citroen (met zout)
Eens per maand je tanden poetsen met citroensap, met wat zout − als je geen zout overkill hebt gehad − is ook een methode om je tanden witter te maken. Niet te vaak of te lang doen, het citroenzuur kan je glazuur aantasten.

Tot slot: zorg voor gezond tandglazuur! Het is belangrijk om slechts twee keer per dag (drie keer per dag mag, als je makreel bij de lunch had) te poetsen. Met beleid, aandacht en niet te hard. Niet korter dan zestig seconden, maar ook niet langer dan anderhalve minuut. Een tandenborstel poetst namelijk ook jouw glazuur weg! Wat eet jij vanmiddag?

Meer lezen