Nieuwe Videoland-documentaire duikt in wereld van online criminaliteit

Entertainment

Nieuwe Videoland-documentaire duikt in wereld van online criminaliteit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 september 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

20 september 2022 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Frank Brandwijk

Journalist Daniël Verlaan duikt voor Videoland in de wereld van online criminaliteit. De driedelige documentaire Ik Weet Je Wachtwoord is vanaf 12 oktober te zien, meldt de Nederlandse streamingsdienst dinsdag.

'In deze documentaire duik ik in de wereld van ransomware-criminelen, infiltreren we in verschillende Telegram-groepen om onlineshamers te confronteren en laat ik zien hoe makkelijk het is voor hackers om op afstand andermans leven te ontregelen,' zegt Verlaan, die eerder al een boek schreef met dezelfde titel als de docuserie. 'Dit doen wij niet om mensen bang te maken, maar wel om ze ervan bewust te maken dat onze groeiende afhankelijkheid van het internet gevaren met zich meebrengt waar iedereen vroeg of laat mee te maken kan krijgen.' Lees ook: Alle fans verzamelen: S10 komt met nieuw album en dit is wanneer Verlaan werkt als journalist voor RTL Nieuws en schuift in die rol geregeld in talkshows aan als deskundige op het gebied van cybercrime. Verlaan won verschillende prijzen, waaronder de journalistieke prijs De Loep voor zijn undercoveronderzoek naar een groot wraakpornonetwerk.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer entertainment