Merel: 'Hij zei dat-ie een hele 'juicekluis' aan beeld van mij heeft'

Entertainment

Merel: 'Hij zei dat-ie een hele 'juicekluis' aan beeld van mij heeft'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 september 2022 20:00

Bron / Fotografie

interviews Kim Palmaccio, fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

23 september 2022 20:00

Bron / Fotografie

interviews Kim Palmaccio, fotografie Tom ten Seldam

Merel Beks werd plotseling bekend door De bachelor. Hierdoor had ze opeens te dealen met juicechannels en belandde ze in een public break-up nadat een kanaal een zoenfilmpje van Thomas verspreidde.

Merel (26): ‘Opeens werd ik herkend. Mensen gingen over me praten, maakten stiekem foto’s en filmpjes en stuurden die door. Dat ik zover zou komen met De bachelor en dat het zoveel impact zou hebben op mijn privéleven, had ik niet verwacht. Ondanks dat ik inderdaad een beetje werd voorbereid. Maar hierop kán niemand zich voorbereiden. De opkomst van juicekanalen hebben de impact nog groter gemaakt.

De eerste keer dat een vreemde stiekem een foto van mij maakte, weet ik nog goed. Ik dronk biertjes met vrienden op een terras, zonder dat ik doorhad dat iemand met z’n telefoon bezig was. Een vriendin gelukkig wel, ze zei: ‘Als je een foto met haar wil, mag je het ook gewoon vragen, hoor.’ Inmiddels ben ik eraan gewend. Soort van, want sindsdien hou ik wel rekening met wat ik doe als ik in het openbaar ben. Hoeveel ik drink. Dat ik niet te luidruchtig ben. Natuurlijk ben ik mezelf, heb ik het naar m’n zin, maar in mijn achterhoofd hou ik er rekening mee dat ik op zo’n kanaal kan belanden.

De eerste keer dat een kanaal een filmpje publiceerde was op een festival. Niks spannends: ik was aan het dansen met een vriend van een van de De bachelor-meiden. De accountbeheerder stuurde mij een filmpje van het moment dat we een groepsfoto maakten. Ik reageerde met lachpoppetjes: hoezo wil iemand dit filmen? De persoon vermoedde dat ik een mogelijke fling had met die jongen, omdat ik later met hem op het terras was ‘gesignaleerd’. Hij zei dat-ie nog een hele ‘juicekluis’ aan foto’s en video’s van mij heeft. Gek, toch? Zo bekend ben ik toch helemaal niet?

Kort nadat het over was met Thomas plaatsten juicekanalen ook een foto als bewijs dat ik op Tinder zou zitten. Het was een fake-account, maar niemand die het even bij mij checkte. Toch krijg ik altijd even een hartverzakking als ik mezelf op een kanaal spot. Soms kan ik erom lachen. Denk ik: waar gaat dit nou over? En moet ik moeite doen om niet te reageren. Maar roddels blijven altijd bestaan.

De public break-up tussen mij en Thomas was een ander geval. Het was vreselijk. Een van de heftigste dingen die ik de laatste jaren meegemaakt heb. Een juicekanaal deelde een filmpje waarop Thomas zoende met een vrouw. Ik kreeg het van vriendinnen doorgestuurd: ‘Heb je dit al gezien?!’ Thomas en ik hadden op dat moment een break. Ik dacht nog dat het goed zou komen en niet zo plotseling klaar zou zijn. Tot ik opeens dit filmpje zag, samen met half Nederland. Iedereen leek zich ermee te bemoeien.

Uit elkaar gaan is al heftig genoeg, maar als juicekanalen zich erin gaan mengen, wordt het nog intenser. Mijn eigen reactie vond ik ook heftig trouwens. Ik postte een huilfilmpje. Achteraf betwijfel ik of dat wel het beste was. Maar mijn emoties zaten zo hoog, kennelijk kan ik dan zo reageren. Het was voor mij een les. Ik ben een sterke vrouw, ben nu tandarts, weet wat ik waard ben en wat ik wil. Ik zal open blijven staan voor liefde – met of zonder juicekanalen.’

Dit interview is afgenomen voor het onverwachte overlijden van Merel’s vader begin september 2022. Wij wensen Merel en haar familie veel sterkte bij dit grote verlies.

Lees de verhalen van de juice makers en volgers in &C's oktobernummer

3 ,99

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen