Flemming: 'Mijn hart is goed genoeg gebroken om voldoende liedjes te kunnen maken'

Entertainment

Flemming: 'Mijn hart is goed genoeg gebroken om voldoende liedjes te kunnen maken'

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 12:00

Gepubliceerd op

4 november 2022 om 12:00

Vorige week stond hij nog op het podium (inclusief regendouche) van Chantals Pyjama Party, vandaag komt de 26-jarige Flemming met een nieuw album. We bellen hem even op.

Ben je een beetje bijgekomen van Chantals Pyjama Party? 'Ik ben inmiddels gelukkig goed opgedroogd. Het was echt te gek. Heel vet om mee te mogen maken, en onder die grote douche te staan.'

CPP 2022 - Regendouche Flemming

En dan nu een nieuw album. Vind je het spannend? 'Ja, ik vind het wel spannender dan met een single. Nu heb je een album met vier bekende nummers, maar er komen er gelijk zeven bij. Het voelt als een stukje van jezelf dat je aan mensen geeft. Sommige van deze liedjes heb ik zelfs anderhalf of twee jaar geleden al geschreven. Wolken bijvoorbeeld, was een van de eerste schrijfsessies die ik had. Wat wel heel fijn is, nu het album uit is, is dat ik een hele show met mijn eigen nummers kan maken.' Het album heeft jouw naam: Flemming. Waarom?  'Ik heb heel lang over de naam getwijfeld. Bij andere albums pakken ze meestal een titel van een liedje, maar er waren niet echt titels waarvan ik dacht: zo wil ik mijn album noemen. Op de een of andere manier verwacht je dan ook meer van die track dan van de rest. Dan ligt daar de focus op, en dat vond ik dubbel. Ook is het zo snel gegaan allemaal, dat dit album ook een soort kennismaking is voor de mensen die me nog niet kennen. Dus waarom niet gewoon Flemming, dacht ik. Dit ben ik, dit is mijn album, take it or leave it. Veel mensen weten trouwens nog steeds niet dat Flemming mijn echte naam is.'  Wat is je favoriete liedje op het album en waarom? 'Dat is zo'n lastige vraag. Het is net van wie hou je meer: je moeder of je vader? Het mooiste liedje vind ik denk ik Doodsbang met Emma Heesters of Jij Hoort Bij Mij, maar het liedje waar ik zelf het lekkerst op losga is Zelfverzekerd. Die pomp ik in de auto en kun je goed meezingen. O, en Plaatje Van Jou is ook een van mijn favorieten. Die gaat iets meer de rockkant op en daar wordt een beetje in gerapt.'  Veel van je liedjes gaan over een 'zij' of een 'jij'. Ben je verliefd op dit moment? 'Veel liedjes gaan ook over dingen die ik niet zelf heb meegemaakt. Sommige zijn wel autobiografisch, dat gaat dan over mijn ex ofzo, maar heel veel andere liedjes zijn vanuit een situatie geschetst. Sommige situaties heb ik zelf meegemaakt, soms is het meer vanuit een gevoel, en soms is het algemener. Jij Hoort Bij Mij gaat voor mij bijvoorbeeld over familie, maar voor een ander kan dat ook over een relatie of beste vriend gaan. Iedereen kan er een eigen verhaal bij maken.'

Je zingt ook over een gebroken hart. Is je hart vaak gebroken? 'Gelukkig valt het mee. Mijn allereerste relatie heeft er, ook al was het maar een maand, wel ingehakt. Dat heb je bij een eerste relatie. Verder is mijn hart niet heel vaak gebroken, maar wel twee keer goed. Voldoende om er genoeg liedjes over te kunnen schrijven. Shoutout naar m'n ex.' Je noemde het al, een van je liedjes heet Doodsbang. Wat is jouw grootste angst? 'Dat ik wakker word en alles nep blijkt te zijn. Dat Frans Bauer om te hoek komt en 'bananasplit!' roept. Van mijn hobby mijn werk maken, met mijn passie andere mensen blij kunnen maken en op een festival heel de tent afbreken, dat is altijd mijn droom geweest. Mijn grootste angst is dat dat allemaal wegvalt. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als op dit moment, dus dat hou ik graag vast.' Het album Flemming is nu te beluisteren via je vaste streamingkanalen.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen