Eva Simons vertelt over verslaving: 'Was mezelf helemaal kwijt'

Entertainment

Eva Simons vertelt over verslaving: 'Was mezelf helemaal kwijt'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 augustus 2022 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

3 augustus 2022 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Eva Simons is twee jaar geleden naar een kliniek gegaan om af te kicken van een drank- en drugsverslaving. In een openhartig gesprek met RTL Boulevard vertelde de zangeres dinsdag dat zij enkele jaren geleden een gitzwarte periode beleefde waarin ze zichzelf niet meer herkende.

'Je zit in een bepaalde scene, je gaat veel te hard, je neemt geen slaap en van het ene drankje komt het andere en voor je het weet zit je elke dag aan de drank,' onthulde de 38-jarige zangeres in het showprogramma. 'Op een gegeven moment komt die drugs erbij, zit je aan de drugs en ben je hartstikke verslaafd. Ik was mezelf helemaal kwijt.' Lees ook: Yolanthe Cabau: 'Zodra ik een serieuze relatie heb deel ik dat met de wereld' Twee jaar geleden besloot de zangeres van hits als This is Love en Take Over Control naar een kliniek te stappen voor hulp. 'Daar ben ik nu al twee jaar en zij hebben mij gewoon gered,' zegt Simons. 'Toen ik eruit kwam was het zo van: hè, eindelijk, er is nog licht, ik kan verder.' Dochtertje De geboorte van haar dochter Rosie in maart van dit jaar maakt Simons dan ook erg dankbaar. 'Ik vind het zo leuk, echt geweldig. Ik had het niet willen missen,' zegt ze. 'Ik had het ook nodig. Zij heeft mij gered. Als zij er niet was, ging ik weer rebelleren en nu heb ik een verantwoordelijkheid en dat had ik wel nodig.' Aanleiding voor het gesprek is een kunstwerk van Studio Giftig dat is gebaseerd op het levensverhaal van Simons. Het werk is maandag onthuld en te zien bij Straat, een museum voor street art in Amsterdam.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit vrouwen, welgeteld één man (arme John) en overwegend kattenmensen. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale snackbar. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen