Da's schrikken: zo heftig waren de opnames van de Squid Game Challenge

Entertainment

Da's schrikken: zo heftig waren de opnames van de Squid Game Challenge

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

8 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

8 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Na de hit Squid Game in 2021, kwam er onlangs ook een spelshow gebaseerd op de Netflix-serie. Waarin ook 456 deelnemers tegen elkaar strijden in (ongeveer) dezelfde spellen voor een bescheiden hoofdprijs van 4,56 miljoen euro. Een klein verschil: deze mensen worden niet doodgeschoten als ze afvallen. Is wel zo vriendelijk.

Toch waren de meeste deelnemers niet tevreden over de gang van zaken tijdens de opnames. Zij dreigen daarom ook het productiebedrijf Studio Lambert aan te klagen vanwege het letsel dat ze hebben opgelopen tijdens het filmen. Variety sprak anoniem met een aantal kandidaten die hun klachten deelden.

Fucking koud Voornamelijk het eerste spel - hetzelfde eerste spel als bij de serie - was een nachtmerrie voor veel deelnemers. De kandidaten speelden hier een versie van Annemaria koekoek met een levensgrote pop. De kandidaten die nog steeds bewogen wanneer de pop zich omdraaide, waren af. Klinkt als een onschuldig spelletje toch? Volgens de spelers was dit allesbehalve. Het was op die dag in Engeland - waar de opnames plaatsvonden - onder het vriespunt. Toch mochten de deelnemers geen jas of handschoenen aan en moesten ze het doen met de jumpsuit die hen gegeven was. Brrr.

Lees ook: Bingewatch alert: productie tweede seizoen Squid Game begint dit jaar

Duurt lang Gelukkig dat het spel maar een paar minuten duurt. Mooi niet. Hoewel er maar twee minuten aan werden gegeven op de digitale klok die in de zaal hing, heeft het spel veel langer geduurd. 'Wat eerst leek op twee minuten, werd al snel tien, vijftien én een ronde zelfs 26 minuten,' zegt een deelnemer tegen Variety. Dan is het opeens toch niet zo gek dat de kandidaat die in de squathouding stilstond het niet volhield. Als resultaat van 6 uur lang in de vrieskou stilstaan, vielen er volgens ooggetuigen 4 mensen flauw en werd er 11 keer een dokter bij geroepen. Dat is wel iets anders dan een spelletje.

Houdoe en bedankt Ook werd er volgens de deelnemers tijdens en na het filmen niet meer omgekeken naar hen. 'Het aanmeldingsproces ging heel goed, de mensen waren heel aardig en ondersteunend, maar vanaf het moment dat ik meedeed, veranderde dat,' aldus een speler tegen Variety. Mensen gingen met honger naar huis, er werd wel gecheckt of we veilig thuis waren, maar er werd niet gevraagd naar onze gezondheid. Een typisch gevalletje, houdoe en bedankt.

Toch zijn dit enkel beschuldigingen en is Studio Lambert nog nergens aansprakelijk voor gesteld. Maar je weet wat ze zeggen: waar rook is, is vuur.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur