6 dingen om deze zomer naar uit te kijken (en die niet een kneiterdure vakantie of festival zijn)

Entertainment

6 dingen om deze zomer naar uit te kijken (en die niet een kneiterdure vakantie of festival zijn)

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

20 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

20 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Overal wordt te koop gelopen met vakanties die een rib uit je lijf kosten en als je mensen vraagt waar ze het meest naar uitkijken deze zomer, krijg je vaak als antwoord een of ander festival. Maar wat als je dit jaar geen festival bezoekt of op reis gaat? 

Ook dan is er genoeg om naar uit te kijken. It's about the little things in life. Dit zijn 6 dingen om naar uit te kijken, zelfs als je een ogenschijnlijk saaie vakantie voor de boeg hebt.

Lees ook: Dé ultieme tip om te reizen met kinderen: dit is 'm

  1. Beginnend met natuurlijk het heerlijke weer. De zon schijnt fel aan de knalblauwe hemel. Vogeltjes fluiten vrolijk en je kunt eindelijk naar buiten met blote benen, je zonnebril op je hoofd. Het is het perfecte moment om te genieten van de warme zomerdagen.

  2. Stel je voor: 's ochtends op je terras of balkon of desnoods op je slaapkamer met het raam open genieten van een kopje koffie en een vers croissantje. Rustig je dag beginnen terwijl je luistert naar de fluitende vogeltjes, zonder te moeten haasten naar je werk. Een klein moment van pure rust.

  3. Neem lekker een duik buiten in het zwembad. Of dat nu in je eigen achtertuin is, in open water of in het dichtstbijzijnde buitenzwembad. Gewoon even genieten van de natuur en de verkoeling van het water. Het ultieme zomergevoel.

  4. Organiseer een gezellige barbecue met vrienden of familie. Laat je partner de grill bedienen, terwijl jij geniet van de geur van de barbecue, vers (af)gebakken stokbrood met dips, heerlijke salades en vers fruit. Wat wil een mens nog meer?

  5. En laten we de vakantie niet vergeten. Of je nu een weekje vrij bent of zes weken lang thuis zit, één ding is zeker: je hebt even een pauze van werk en stress. Gewoon ontspannen en je nergens druk om maken.

  6. Stel je voor: met het gezin een dagje naar het strand. Je voelt het zand kriebelen tussen je tenen terwijl je kinderen joelend in hun felgekleurde zwempakjes het frisse water in rennen. Wanneer ze terugkomen, smeken ze om een slush puppy. Een dag vol plezier en zonneschijn.

  7. ​​Samen met vrienden een middagje naar een wijnproeverij. De zon verwarmt je gezicht terwijl je geniet van een kaasplankje en een overheerlijk wijntje. Zittend in een tuin of op een terrasje, omringd door goede vrienden, voel je je helemaal in je element. Het is simpelweg genieten van het goede leven.

Hopelijk hebben we je flink kunnen ophypen, want laten we eerlijk zijn: wie houdt er nu niet van de zomer?

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment