Wij zijn verliefd op Jelka van Houten na het kijken van haar interieurprogramma en dit is waarom

Entertainment

Wij zijn verliefd op Jelka van Houten na het kijken van haar interieurprogramma en dit is waarom

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

12 november 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

12 november 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Als je Jelka Op Eigen Houtje nog niet gezien hebt, dan mis je iets. Zo simpel is het. En als je het straks wel hebt gezien, dan ben je verliefd op Jelka. Zo simpel is het ook.

Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen, waarin de actrice, die oorspronkelijk werd opgeleid als decorbouwer, zich op een specifieke klus stort. Dat is telkens een 'gewone' woning, tenminste, totdat Jelka ermee klaar is. Daarna zijn het huizen waar je je ogen uitkijkt. Zonder te veel te verklappen: wij zijn fan. Van het programma, en van haar. We verklaren ons nader: 1. Deze vrouw is oneindig creatief Maar écht oneindig creatief. We beloven je: je gaat je verbazen over wat er allemaal uit het hoofd van deze vrouw komt. Van abstracte plafondschilderingen tot met foto's gepersonaliseerde vintage bordjes aan de muur en van snoeproze tuinhuisjes tot zelfgemaakte feministische designlampen - ze bedenkt het. En het werkt. 2. Kleur is haar tweede naam Misschien gaf roze tuinhuis al het een en ander weg, maar inderdaad, aan kleur geen gebrek in dit interieurprogramma. Aan wit wél gebrek. Hoewel we het zelf niet zouden durven, alles van top tot een onder kalken, is het wel lekker om te zien. 3. En gezelligheid haar derde Wij willen ook tegels met haar uitzoeken. Naar de kringloop. Aanrechtbladen maken. Oh, en rommelen in haar atelier. Lees ook: 6 redenen waarom je naar film Hardcore Never Dies wil (ook als je niets met gabber hebt) 4. Heb je dat atelier gezien? Dat brengt ons meteen bij punt vier. DAT ATELIER. Dat is toch iedereens droom? Een ruimte waar je onbeperkt kunt knutselen, die je overhoop kunt gooien, die je helemaal vol kunt douwen met spullen en waar je gewoon even je verf op de muur uit kunt testen. Fun fact: die muur is wel wit. Dat dan weer wel.

5. Ze trekt haar eigen huis leeg voor een ander Is ze op zoek naar een kastje? Pakt ze toch gewoon de commode van haar dochtertje. Die past perfect. En een goede stoel? Heeft Jelka nog wel thuis staan. Geen enkel probleem. 6. En zet haar ook haar hele kennissenkring in Naast haar creatieve brein, laat Jelka ook al haar dierbaren zien. Vrienden, vriendinnen, (ex-)collega's, haar zus (die ze introduceert als 'de zus van de zus van', vonden we erg leuk) en haar 'vaste verkering' Henry van Loon, die regelmatig op mag draven als spullensjouwer. Tja, is ook nodig. Hoe dan ook: ze zet niet alleen een aannemer in, haar kennissenkring en zijzelf helpt net zo goed mee. Houden we van.

Kijken dus. En gauw.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen