Geld moet rollen: luister deze vier podcasts om dit jaar wél flink geld te verdienen

Entertainment

Geld moet rollen: luister deze vier podcasts om dit jaar wél flink geld te verdienen

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

31 januari 2024 om 12:00

Gepubliceerd op

31 januari 2024 om 12:00

Zin om dit jaar goed geld te verdienen, maar minder om daar veel onderzoek voor te doen? Dan luister je toch gewoon even naar deze vier podcasts. Keer wat anders dan dat album dat toch al vijftien weken op repeat staat.

Iets met je tijd verstandig indelen. Gaat helemaal lukken met deze podcasts over beleggen, financiën en geld verdienen. 

De Geldvrienden  De twee 'geldvrienden' Thijs van Bruxvoort en Jeroen Santen maken in hun podcast geldzaken inzichtelijk en eerlijk. Ze delen hun geheimen, zonder poespas en recht door zee. Want hoe kun je het best je tijd en geld slim investeren, en waarom zou je überhaupt gaan beleggen? Eh, sterker nog, wat is beleggen eigenlijk? Van geld je vriend maken, daar gaat het ze om. Wil je luisteren. 

PorteRenee  Zeg je praktisch, dan zeg je PorteRenee. En dat hebben we graag, die realistische kijk op geld. In deze podcast delen Renee en haar man Kasper alles over geld: over werk, kinderen, sparen, shoppen, de hypotheek en hoe je je uitgaven een beetje in de hand houdt. Er is weinig zo lekker als luisteren naar andermans geldzaken, laat staan als je er een hoop goede tips en een portie humor bij krijgt. Iedere vrijdag staat er een nieuwe aflevering op Spotify. 

Lees ook: Poenpraat: 'We hebben 160.000 euro gespaard'

Money Mind Podcast Het doel van de Money Mind Podcast? Om vrouwen te helpen om financieel vrij te worden. Dat doet host Adine door alles te bespreken wat betreft geld, mind en ondernemen. Ze legt uit hoe je de juiste mindset krijgt om geld te verdienen, maar geeft ook concrete handvatten om het daadwerkelijk te laten gebeuren. Praktisch én nuchter, daar houden we van. Oh, en deze podcast verschijnt vijf (!) keer per week. Kun je even vooruit. 

Jong Beleggen, de podcast Je zult 'm vast al kennen, maar toch kon die in deze lijst niet ontbreken. Het is de grootste geld gerelateerde podcast van Nederland en dat is te merken: Pim Verlaan en Milou Brand vertellen alles over beleggen. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en, nog belangrijker, welke risico’s nemen ze daarvoor? Elke donderdag staat er een nieuwe aflevering online, dus ga maar vast klaar zitten.

En óf geld gaat rollen. Dan zien we jou in 2025 met een verviervoudigde spaarrekening. Joe. 

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur