Op je monnie: 5 simpele hacks om op je vakantie te besparen

Entertainment

Op je monnie: 5 simpele hacks om op je vakantie te besparen

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Studio Mals

Gepubliceerd op

25 mei 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Studio Mals

Vakanties boeken we het liefst zo goedkoop mogelijk. Al die extra knaken spenderen we liever op plaats van bestemming. Zo krenterig mogelijk je vakantie boeken, maar er wel lekker bijzitten deze zomer? Met deze vijf simpele hacks bespaar je geld.

Boek op op het juiste moment Ga je met het vliegtuig? Als je vanuit Nederland boekt, is het volgens Skyscanner het meest voordelig om dat zo'n 24 weken voor vertrek te doen. Vliegen in de zomer is het goedkoopst in de week van 19 augustus, de meest voordelige dag van de week is verrassend genoeg op woensdag. Ga je met de trein? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van treindiensten. Per mail houden ze je vaak op de hoogte van kortingsacties.

Doe gratis activiteiten Bezienswaardigheden zijn leuk, maar ook hartstikke duur. Zoek eens uit wat er allemaal gratis te doen is. Zo worden in veel steden gratis rondleidingen gegeven. Zoek op internet bijvoorbeeld op 'free walking tour Berlin' of 'free tour New York'. Wel zo lief om achteraf een fooitje te geven.

Boek slim Bij de meeste Airbnb's krijg je korting bij een boeking van een week of een maand. Zo is het in veel gevallen goedkoper om zeven dagen te boeken in plaats van vijf of zes dagen. Verder kan het je veel geld schelen als je net buiten het centrum zit.

Boek via het hotel Hotels moeten commissie afstaan aan websites die hotels aanbieden. Het kan daarom soms voordeliger zijn om direct via de website van het hotel te boeken. Daarnaast bieden ze online ook nog eens vaak deals aan. Het is dus verstandig om altijd de officiële website van het hotel te bezoeken als je je keuze hebt gemaakt.

Zoek incognito Online is er al vaak geschreven over vliegticketsites die je gegevens bewaren en daardoor weten dat je op zoek bent naar een bepaald ticket. Zet daarom altijd de incognito modus aan op je browser. Grote kans dat je ineens een paar tientjes minder betaalt voor die vliegreis naar Barcelona.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer entertainment