Kruisje gezet: Kim Kardashian kocht dit juweel van prinses Diana

Entertainment

Kruisje gezet: Kim Kardashian kocht dit juweel van prinses Diana

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

19 januari 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

19 januari 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Na de jurk van Marilyn Monroe heeft Kim Kardashian haar haviksoog laten vallen op een item van een ander stijlicoon. Op een veiling van Sotheby's scoorde zij een juweel van niemand minder dan prinses Diana. Zij betaalde hiervoor bijna 183.000 euro. Dit maakte het veilinghuis woensdag bekend.

Het gaat om het zogenaamde Attallah-kruis, een creatie van Garrard. Het sieraad is gemaakt met goud, zilver, amethist en diamanten. Het unieke juweel was naar verluidt een van de favoriete sieraden van prinses Diana. Ze droeg het kruis onder meer in 1987 toen zij een benefietgala van het goede doel Birthright bijwoonde. Vier bieders streden om het juweel, maar het hoogste bod kwam uiteindelijk van Kardashian. Het sieraad leverde een stuk meer op dan verwacht. De opbrengst werd van tevoren geschat op 80.000 pond (ruim 91.000 euro).

Lees meer: Wie is de beste exen-basher: Shakira of Miley?

Volgens het veilinghuis werd het kruis alleen door prinses Diana gedragen en was het sieraad na haar dood in 1997 niet meer in het openbaar gezien.

Kardashian is volgens entertainmentwebsite TMZ wel vaker actief op veilingen. Zo bemachtigde ze eerder bijvoorbeeld voorwerpen van Elizabeth Taylor. Toen Kim vorig jaar een oude jurk van Marilyn droeg, werd haar dit kwalijk genomen door critici. Zal Harry deze aankoop in zijn volgende boek aanstippen?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Wil je ook lezen