Kylie Jenner is niet de enige die bizarre babynamen bedenkt: wij kunnen er ook wat van

Entertainment

Kylie Jenner is niet de enige die bizarre babynamen bedenkt: wij kunnen er ook wat van

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

25 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld BrunoPress

Bijna een jaar na zijn geboorte maakte Kylie Jenner dan ein-de-lijk de (nieuwe) naam van haar zoontje bekend. Drumroll please... Aire. Dat 't geen standaard naam is hadden we wel verwacht, maar Kylie en Travis Scott hadden misschien íets beter onderzoek moeten doen naar de betekenis.

Toen Aire in februari 2022 werd geboren heette hij nog Wolf, maar die naam vonden Kylie en vader Travis Scott toch niet zo goed bij hem passen. Zijn nieuwe naam werd afgelopen zaterdag vol trots gepresenteerd op Instagram, met een paar fotootjes van de kleine en de caption 'AIRE' (spreek uit als air, op z'n Engels).

Helemaal prima, zou je denken. Maar toen barstte het los: 'Aire' staat in de Arabische volksmond namelijk synoniem voor 'piemel'. Oefff.. tikkie lullig.

Kunnen we zelf best lacherig over doen (is het ook), maar in Nederland kunnen we er ook wat van, wat dacht je van deze die echt (hebben) bestaan:

1. Wil Naaijen Zijn Tinder-profiel krijgt zo gelijk een hele andere lading. Eerst vriendelijk hallo zeggen, Wil.

2. Han burger Zou zijn broer Big Mac heten?

3. Fokje Modder Wát, fuck your mother?! Dat heeft die vader inderdaad gedaan, wedden dat hij de naam ook heeft bedacht?

Lees ook: Even lachen: deze bizarre namen bestaan echt in Nederland

Gelukkig zijn er in Nederland toch wat grenzen gesteld. Wil je je kind een van deze namen geven? Helaas, mag niet.

1. Urine Ja, het is echt waar. Iemand wilde zijn kind urine noemen. Gelukkig stak een ambtenaar daar een stokkie voor. 'Nee meneer, we vernoemen onze kinderen niet naar lichaamsvloeistoffen.'

2. Tsjakkalotte Je raadt het misschien al: deze naam is bedacht door Emile Ratelband. Arm kind, het zou je naam maar zijn.

3. Sujez Chtristhus Deze ouders dachten met zo'n lettermix slim te zijn, je mag je kind namelijk niet Jezus Christus noemen. Helaas hadden de ouders pech, deze naam mocht ook niet. Hoe spreek je het ook in hemelsnaam uit?!

Lees ook: Not done: deze 10 namen mag je in Nederland niet aan je kind geven

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur