Klaar met The Crown? Dan wil je deze vijf series zien

Entertainment

Klaar met The Crown? Dan wil je deze vijf series zien

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

28 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld screenshot

Gepubliceerd op

28 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld screenshot

Het laatste seizoen van The Crown staat op Netflix en daarmee vallen fans van de serie massaal in een diep gat. Want wat moet er in vredesnaam hierna gekeken worden? Nou, wij hebben wel een aantal suggesties.

Bridgerton - Netflix Als je Bridgerton nog niet hebt gezien, is dit het teken dat je dat als de wiedeweerga moet gaan doen. De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn en gaat over de broers en zussen van de familie Bridgerton die op zoek zijn naar liefde en geluk binnen de Londense high society. Het derde seizoen verschijnt binnenkort op Netflix en een vierde seizoen is as we speak in de maak.

Bridgerton | Trailer

Bridgerton | Trailer

The Gilded Age - HBO Max Fans van The Crown kunnen hun hart ophalen aan The Gilded Age, een serie die ook wel de pittige versie van Downtown Abbey wordt genoemd (ook een tip overigens). Het kostuumdrama is gecreëerd door Julian Fellowes en speelt zich af in het New York van de jaren 1880, de zogenaamde Gilded Age. Momenteel staan er twee seizoenen online, dus voorlopig ben je wel even zoet.

The Gilded Age | Trailer

The Gilded Age | Trailer

Die Kaiserin - Netflix Over keizerin Sissi zijn ontelbaar veel films en series gemaakt, maar toch wil je Die Kaiserin absoluut niet overslaan. Het leuke aan deze versie is dat het niet draait om het verhaal van Sissi als keizerin, maar om haar rebelse tienerjaren. Kijk 'm op een luie zondag, want je vliegt door de zes afleveringen heen.

Die Kaiserin | Trailer

Die Kaiserin | Trailer

Lees ook: Mis je Sex Education? Dan wil je deze 5 series kijken

Victoria - NPO Plus Wie geen genoeg kan krijgt van het Britse koningshuis wil dit kostuumdrama op haar kijklijstje zetten. De serie draait om koningin Victoria, de betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II, die op haar achttiende de troon besteeg.

Victoria | Trailer

Victoria | Trailer

Young Royals - Netflix Een andere show waar we heel blij van worden is de Zweedse televisieserie Young Royals. De serie draait om prins Wilhelm die op een kostschool verliefd wordt op zijn klasgenoot Simon. Het derde seizoen verschijnt volgend jaar op Netflix. Genoeg tijd om de twee seizoenen die online staan er doorheen te jagen.

Young Royals | Trailer

Young Royals | Trailer

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment