Kijktip voor misdaadjunkies: dit is waarom je de nieuwe Netflix Original Griselda wil zien

Entertainment

Kijktip voor misdaadjunkies: dit is waarom je de nieuwe Netflix Original Griselda wil zien

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

29 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

29 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

We waren er al een tijdje op aan het wachten, maar binnenkort is het eindelijk zover: 25 januari is de serie Griselda te zien op Netflix. Wij hebben er zin in, en wel om deze vier redenen.

Het verhaal is behoorlijk bizar De zesdelige miniserie gaat over de beruchte drugsbaron Griselda Blanco, die in de jaren zeventig en tachtig haar hoogtijdagen beleefde toen ze een drugskartel in Miami runde. De moeder van vier klom gestaag op in een door mannen gedomineerde industrie, bracht alle drie haar echtgenoten om het leven, vermoordde honderden mensen en stond aan het hoofd van een gigantisch drugsimperium.

Sofia Vergara speelt de hoofdrol Sofia Vergara kruipt in de rol van Griselda. In de eerste beelden en trailer is ze bijna onherkenbaar. De actrice laat zich in de serie van een hele andere kant zien en we are here for it. 'Dit was voor Sofia een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden en om uit haar comfort zone te stappen,' vertelt regisseur Andrés Baiz tegen Entertainment Weekly. 'Ze wilde een Griselda die niet aanvoelde als Sofia Vergara. Dus ze moest bijvoorbeeld leren hoe ze moest roken. Sofia heeft nooit in haar leven gerookt… We bedachten een aantal vragen. Wat zijn Griselda's dromen? Waar denkt ze 's nachts aan? Wat motiveert haar? In wat voor auto rijdt ze? Wat voor sigaretten rookt ze? Wat is haar favoriete eten? Waar wil ze heen op vakantie? Hoe beweegt ze? Vindt ze het leuk om te dansen of niet?'

Het is gemaakt door de makers achter Narcos De verwachtingen liggen hoog, want de serie is gemaakt door het team dat achter Narcos zit. Toch gaat Griselda volgens Baiz heel anders zijn dan de hitserie over Pablo Escobar. 'In onze wereld worden badass mannen vaak gezien als een baas, maar een badass vrouw is een bitch. Deze show gaat over een vrouw in een mannenwereld – in een toxic mannenwereld. Je bent altijd met haar en je bent altijd voor haar in deze wereld die haar wil neerhalen.'

De styling is fantastisch Klein detail: de styling in deze serie is on point. De wapperende lokken van Griselda, de grote zonnebrillen, de jaren zeventig-blousejes en de spijkerbroeken met wijde pijpen. Willen we allemaal zo copy-pasten naar onze eigen kledingkast.

Griselda | Trailer

Griselda | Trailer

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen