Herinner jij je deze 5 spectaculaire cliffhangers nog?

Entertainment

Herinner jij je deze 5 spectaculaire cliffhangers nog?

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

2 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld cbs

Gepubliceerd op

2 juni 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld cbs

De GTST-cliffhanger is dit jaar behoorlijk spannend. Duizenden Nederlanders zagen hoe het huwelijk van Laura en Henk uitliep in een gigantisch verkeersdrama. Dol op steengoede cliffhangers? We zetten de vijf meest spectaculaire op een rij.

Dallas - 1980 De beroemde cliffhanger 'Who shot J.R.?' uit de televisieserie Dallas is een van de meest memorabele televisiemomenten ooit. Aan het einde van het derde seizoen zagen kijkers hoe J.R. Ewing werd neergeschoten in zijn kantoor door een onbekende schutter. Fans moesten de hele zomer wachten op het volgende seizoen om antwoord te krijgen op hun vragen. Deze cliffhanger werd wereldwijd bekend en creëerde een enorme mediahype. Er werden zelfs posters en shirts verkocht met teksten als 'Who shot J.R.?' en 'I shot J.R.' Naar schatting zaten destijds 90 miljoen mensen voor de buis om te ontdekken wie J.R. had neergeschoten.

Dallas

Dallas

Friends - 1998 The One with Ross's Wedding-aflevering staat bij Friends-liefhebbers in hun geheugen gegrift. In de laatste aflevering van het vierde seizoen reist Ross naar Londen om te trouwen met Emily. De cliffhanger kwam toen hij per ongeluk de verkeerde naam uitsprak tijdens het uitspreken van de huwelijksgeloften. Je kunt jezelf wel voorstellen dat hij de kijkers verbijsterd achterliet.

Friends

Friends

Breaking Bad - 2012 Bijna de hele serie lang maakt scheikundeleraar Walter White crystal meth onder de schuilnaam Heisenberg. Zijn zwager Hank Schroder staat aan het hoofd van de drugspolitie en is al jaren op zoek naar deze Heisenberg. In het vijfde seizoen komt hij er ineens achter: Walter White, zijn eigen zwager, is Heisenberg. Precies op dat moment hield de serie op en moesten kijkers bijna een jaar wachten voordat het seizoen weer verderging.

Breaking Bad

Breaking Bad

Jane The Virgin - 2016 Een cliffhanger die kijkers verbijsterd achterliet, is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Jane The Virgin. Daarin werd Michael Cordero, de echtgenoot van Jane Villanueva, neergeschoten - ja we hebben iets met mensen die worden neergeschoten - door een mysterieuze schutter op hun bruiloft. De scène eindigde met Jane die naar het ziekenhuis rende en de kijkers in totale verbijstering achterliet over het lot van Michael. Nog een zieke cliffhanger: later in het seizoen blijkt Michael ineens toch te leven.

Jane The Virgin

Jane The Virgin

Lees ook: Welk personage mag het loodje leggen en wie vertrouwen ze het minst? We vroegen het de cast van Mocro Maffia

Mocro Maffia: Tatta - 2023 Niet alleen GTST heeft goede cliffhangers, maar ook de Nederlandse serie Mocro Maffia. Onlangs verscheen Mocro Maffia: Tatta, een korte film als aanloop naar het vijfde seizoen dat as we speak op Videoland staat. In de film zagen we hoe Tatta een aanslag pleegde op zijn voormalige baas Paus. Hoe de vete afloopt, zien we pas in het nieuwe seizoen.

Mocro Maffia: Tatta

Mocro Maffia: Tatta

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer entertainment