Geen poen voor wat romance? Het hoeft niet duur, deze 6 date-ideeën kosten (bijna) niets

Entertainment

Geen poen voor wat romance? Het hoeft niet duur, deze 6 date-ideeën kosten (bijna) niets

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Hoe knus ze ook zijn, die datenights in vijfsterrenrestaurants komen je op een gegeven moment duur te staan. Bovendien hoeft iets leuks doen helemaal geen fortuin te kosten. Ook als je krap bij kas zit wil je wat ondernemen.

Deze datelijst heeft voor iedereen wat wils, geloof ons maar.

Lees ook: Voor op de bucketlist: deze Malediven-dupe vind je gewoon in Europa

1. Picknicken Wat is er nu leuker dan quality time met je lover, gecombineerd met eten? Voor de perfecte locatie hoef je niet ver te zoeken: kies het eerste de beste groene stukkie dat je tegenkomt en gooi die deken neer. Al is het natuurlijk wel wat leuker bivakkeren in een mooi park of bloemenveld, als dat in de buurt ligt. Haal wat stokbrood met lekkere dips, je lievelingssnacks én uiteraard wat om te doen. Dat hoeft ook niets nieuws te zijn hoor, met een bordspel zit je al goed.

2. Dat themadiner kan thuis Steek wat kaarsen aan, trek je beste outfits uit de kast: voor een goed avondmaal hoef je niet de deur uit. En hoe leuk is een thema-avond? Je hoeft niet naar de Italiaan in het centrum, maak zelf een pastaatje en haal een goede wijn. Voelt bijna net als Italië én kost je niet de kop.

3. Oesters, maar dan goedkoop Kom die supermarkt uit en ga eens kijken wat Moeders Natuur te bieden heeft. Die heerlijke oesters bij je lievelingsrestaurant kun je namelijk ook zelf rapen. Van de Waddeneilanden tot Zeeland en zelfs de provincie Groningen – je moet misschien effe reizen, maar het is heel leuk om zelf je maaltijd te verzamelen. We waren niets voor niets ooit jagers en verzamelaars.

4. Toerist in eigen land Ga er eens op uit naar al dat moois wat ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Rondparaderen in prachtige oude steden als Breda, Maastricht of Den Bosch. Je kijkt je ogen uit en mocht je echt willen besparen, bereid dan thuis alvast een goede lunch voor en neem die mee. Had je moeder vroeger toch een punt met die bammetjes.

Lees ook: Setjetting is hot: we reizen massaal naar film- en serielocaties, en deze 5 zijn favoriet

5. Aan de wandel Of je nou naar het dichtstbijzijnde park of iets als de Veluwe gaat: samen wandelen is altijd leuk. Trek die sportkleren aan en ga hiken. Zo ben je even weg van alle schermen en digitale drukte en kun je effe genieten van de planten, bomen en vooral je looppartner. En je hebt ook nog 'ns gesport. Win-win.

6. Thuis west, oost best Heb je geen zin om wat actiefs te doen? Dan blijf je toch lekker thuis? Hou een filmmarathon, binge eindelijk die goede serie, ga aan de karaoke of lees samen hetzelfde boek. Haal dat kookboek, dat al tijden ligt te verstoffen, uit de kast en haal de kookkunsten van stal. Zet muziek op en dance the night away tijdens de kooksessie of maak er een wedstrijd van. Wat jullie willen.

Zo, heb je weer wat tofs gedaan én poen bespaard. Hoe mooi wil je het hebben?

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen