Flink dokken: zo hoog is de boete als je een kandidaat van The Masked Singer verklapt

Entertainment

Flink dokken: zo hoog is de boete als je een kandidaat van The Masked Singer verklapt

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

29 november 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie William Rutten

Gepubliceerd op

29 november 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie William Rutten

Seizoen 5 van de The Masked Singer is alweer in volle gang en zes kandidaten hebben zichzelf al moeten onthullen. Spoiler alert: Bert van Leeuwen (druiventros), Dionne Stax (libelle), Anky van Grunsven (bonbon), Albert Verlinde (kogelvis), Hans van Breukelen (discobol) en William Rutten (tuinkabouter) hebben hun maskeer afgedaan. Maar wat als je een naam verraadt van iemand die nog niet uit het spel is? Daar staat een flinke boete op. Je mond voorbijpraten was nog nooit zo kneiterduur.

Wie o wie? Enkel het productieteam en de deelnemers weten wie er in de pakken zitten en tijdens de opnames van de show komt ook het panel erachter wie er schuil gaan achter de prachtige maskers - die dit jaar nóg mooier zijn.

We horen je al denken: 'En het publiek dan? Weten die niks?' Oud-deelnemer Luuk Ikink vertelde twee jaar geleden in De BLVD podcast dat net voordat een deelnemer zijn masker afzet, er wordt omgeroepen dat het publiek 'moet ophoepelen'. 'Het publiek dat nog vooraan in de zaal zit tijdens de onthulling, zijn waarschijnlijk bekenden van de productie die een geheimhoudingscontract hebben ondertekend.' Zij riskeren daarmee waarschijnlijk dezelfde boete.

Lees ook: Even schrikken: zo hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is

Niemand weet Maar welke boete staat er dan op je mond voorbij te praten? Eddy Zoey, ook een oud-deelnemer, vertelde tijdens talkshow BEAU wat het bedrag is. En die is zo hoog dat je van schrik vanzelf je mond wel houdt. Er staat je namelijk maar liefst een fikse 250.000 euro te wachten als je je mond voorbij zou praten. Ja, je leest het goed, het gaat inderdaad om een kwart miljoen. Presentator Carlo Boszhard en Buddy Vedder bevestigden dit. Pas wanneer de deelnemers voor het grote publiek ontmaskerd zijn, mag iedereen er open over spreken. Hetzelfde principe eigenlijk als bij Wie is de mol?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur