Fix je éígen Netflix: streamingsdienst gaat deze maatregelen nemen tegen wachtwoorddelers

Entertainment

Fix je éígen Netflix: streamingsdienst gaat deze maatregelen nemen tegen wachtwoorddelers

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Ben jij zo'n profiteur die lekker gratis op iemand anders z'n Netflix account kijkt? Dan hebben wij even takkenieuws voor jou. 

Netflix is al een tijd druk in de weer om wachtwoorddelers tegen te gaan. Als we het Amerikaanse hulpcentrum van Netflix moeten geloven komen er binnenkort harde maatregelen om meelifters te voorkomen. Deze gaan alleen gelden voor mensen op verschillende adressen: met hetzelfde huishouden één account gebruiken mag dus nog wel. 

Op de vingers kijken Om te bewijzen dat je één huishouden bent zou je eens in de 31 dagen je apparaat moeten verbinden met het netwerk dat is ingesteld door de hoofdgebruiker. Doe je dit niet, word je zonder pardon je account uit geflikkerd. Probeer je opnieuw in te loggen, dan verzoekt Netflix je vriendelijk - of zeg maar gerust redelijk dwingend - om een eigen account aan te maken.

Lees ook: &C's februarinummer 'Lekker bingewatchen' gaat over de voordelen van series kijken

Niet thuis Nu horen we je denken: wat als ik op vakantie ga dan? In dat geval zou je een pasje kunnen krijgen van Netflix, waarmee je tot zeven dagen toch gebruik kan maken van de dienst. Handig is anders. 

Om je ietsje pietsje gerust te stellen: er staat nog niet vast dat de maatregelen ook in Nederland toegepast zullen worden. Maar voor het geval dat zeggen wij: fix alvast je eigen Netflix. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen