&C's februarinummer 'Lekker bingewatchen' gaat over de voordelen van series kijken

Entertainment

&C's februarinummer 'Lekker bingewatchen' gaat over de voordelen van series kijken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 januari 2023 om 13:00

Gepubliceerd op

10 januari 2023 om 13:00

Relatiedip? Kijk een serie samen, dat helpt. In &C's februarinummer 'Lekker bingewatchen' lees je – bij wijze van fris tegengeluid – alles over de voordelen van het kijken naar series. Die zijn er namelijk, volop.

Chantal is met name een echte documentairebinger. Zegt ze niet om interessant te doen, want de docu's die zij kijkt gaan niet over een supersonische nucleaire deeltjesversneller, maar wel over markante personen zoals in King of the cruise, of The biggest little farm. Maar ze laaft zich ook aan docu's over het leven van onder anderen Beyoncé, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Selena Gomez of Taylor Swift. 'Ik kijk ook graag documentaires over bekende mensen omdat ik het fascinerend vind om hun worstelingen, vechtlust, ijdelheid, talent, doorzettingsvermogen en kwetsbaarheid te zien. Om ze te bewonderen en me soms ook vreselijk aan hen te ergeren.'

Jennifer Hoffman is groot voorstander van psychedelica We spreken actrice Jennifer Hoffman over het einde van haar serie Deep Shit ('Een klein stemmetje in mij zegt dat als het twee mannelijke hoofdrolspelers waren geweest, de serie wel een vervolg had gekregen'), en over haar grote liefdes Dorian en zoontje Cooper. Ze is ten tijde van het interview bij haar schoonvader in Frankrijk. Hij zit in een terminale fase van de prostaatkanker die hij tien jaar geleden ontdekte. Hij wist direct: hier ga ik niks aan doen. 'Hij haat ziekenhuizen en wil daar niets mee te maken hebben. Het is een aparte man, heel erg spiritueel. Hij ziet dit als zijn lot en wil 'zijn' met de ziekte.' Een beetje spiritualiteit past wel bij Jennifer, zo ontspant ze regelmatig met paddo's, laatst nog, in Frankrijk: 'Ik had allemaal dingen die ik nog 'moest' doen, maar in plaats daarvan ben ik buiten van de zon gaan genieten. Grote glimlach op m'n gezicht. Maar goed, dan komt je peuter om de hoek kijken en ben je er weer uit, haha.' Ze raadt het iedereen dan ook aan: 'Als alle wereldleiders één keer per jaar paddo's zouden nemen, zou de wereld er zo veel mooier uitzien. Het verbindt mensen en natuur echt.'

Jennifer Hoffman: 'Als iemand mij high probeert te krijgen met paddo's, is het mijn schoonmoeder wel'

6 ,95

Verder in &C the magazine Columnist Leonie ter Braak werd vijftien jaar geleden op slag verliefd op Floris. 'Als een bakvis hing ik aan Floris z'n lippen. Hij was aangenaam verrast door zoveel interesse in zijn passie voor architectuur. Twee kinderen, vier huizen en een hond later is die vurige interesse behoorlijk afgezwakt.' Verder spreken we met vijf personen die van series kijken hun werk hebben gemaakt. Is dit echt een droombaan?

Het nieuwe nummer van &C the magazine ligt vanaf 11 januari in de winkel en is ook te koop in &C the webshop via shop.andc.tv.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Lekker bingewatchen

Alles voor een avond voor de buis

Wil je ook lezen