Die verdomde heimwee ook altijd: deze deelnemers gaven eerder op tijdens Expeditie Robinson

Entertainment

Die verdomde heimwee ook altijd: deze deelnemers gaven eerder op tijdens Expeditie Robinson

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 11:00

Gepubliceerd op

30 oktober 2023 om 11:00

Tot nu toe werd er in Expeditie Robinson verbazingwekkend weinig - in ieder geval in vergelijking met vorige seizoenen - over heimwee gesproken. Dat zal misschien alles te maken hebben met montage, maar in de aflevering van gisteravond konden ook de editors er niet meer omheen. Jaimie mist thuis te veel. Ze kapt ermee.

En ze is lang niet de enige in de Robinsongeschiedenis. Is natuurlijk ook niet zo gek als je zo lang van huis bent zonder enige vorm van contact. Ja, en die honger, zandvlooien, ratten, minimale hygiëne en eventuele kampleden wiens hersenpan je wel in zou willen slaan werken waarschijnlijk ook niet mee. Hoe dan ook, deze expeditieleden gingen Jaimie voor.

Mike Weerts De acteur belandde vorig jaar op afvallerseiland en deed het daar aardig goed. Toch gooide hij, vlák nadat hij een duel won van Chatilla van Grinsven, de handdoek in de ring. Hij zat al met zijn hoofd bij thuis. En dus: exit. Lees ook: Mogen we even een momentje voor hoe Eva Simons Expeditie Robinson gerockt heeft? Wietze de Jager Wietze deed in 2021 voor de tweede keer mee aan het programma, maar kreeg dit keer een hele andere ervaring. In plaats van op een tropisch eiland belandde hij op het (op dat moment) koude Kroatië, waar bizar weinig eten was. Hij gaf op vanwege heimwee, zo vertelde hij tijdens een eilandraad, maar voegde daar later aan toe dat het ook kwam door de vele dompers dat seizoen. De druppel was toen hij, vlak voor diezelfde eilandraad, uitviel tegen de productie omdat ze hen op kwamen halen net nadat het eten klaar was. Hij herkende zichzelf niet meer, dus het was tijd om 'm te peren.

Frank van der Lende Zou het 'm in het vak zitten? Ook radio-dj Frank van der Lende gaf in 2019 in aflevering 7 op vanwege heimwee. Hij vond het survivallen tof, maar het televisiegedeelte minder en was ook veel met zijn hoofd bij zijn zieke vader en kersverse verloofde. Tony Junior Kun je je het seizoen van 2018 nog herinneren? Als we 'het seizoen van de opgevers' zeggen waarschijnlijk wel. Maar liefst zes kandidaten smeerden 'm, waarvan dj Tony Junior er één was. Waarom? Hij miste zijn familie, vrienden, stad Utrecht en destijdse vriendin zangeres Maan. Tja, wat doe je eraan. Jody Bernal Ook Jody Bernal liet dat seizoen iemand thuis achter die hij flink begon te missen. Namelijk: zijn hoogzwangere vriendin. Op voorhand dacht hij dat het hem niet zoveel moeite zou kosten om de geboorte te missen, zijn adoptieouders waren er ook niet bij toen hij ter wereld kwam, maar naarmate de tijd verstreek kreeg hij toch last van schuldgevoelens. Daar ging-ie, met gierende banden naar huis om het gepers mee te kunnen maken. Josylvio Het houdt niet op, niet vanzelf. In ieder geval niet in 2018. Ook Josylvio had last van heimwee. Hij vroeg zijn kampleden daarom om op hem te stemmen en dat deden ze. Toch kreeg hij tijdens de eilandraad de optie om te blijven, omdat I Am Aisha het eiland ook al had verlaten vanwege een ruzie met Corry Konings (ja, herinner je je die nog). Maar daar ging de rapper niet op in. Nee, op naar huis. Houdoe en bedankt. Lil Kleine Collega Lil Kleine hield het in 2017 precies drie dagen (maar hey, no judgement) uit op het eiland. Hij had het er wel naar z'n zin, maar miste zijn vader en zijn toenmalige vriendin, Jaimie Vaes. Cirkel rond. Lees ook: 10 dingen die net zo voorspelbaar zijn als dat Expeditie Robinson een afvallerseiland heeft Kraantje Pappie Het was Kraantje Pappie die zijn kampleden in 2016 vroeg om hem weg te stemmen. De reden? Heimwee. Alhoewel, het was hem ook om z'n nieuwe album te doen. Daar was hij voor vertrek al mee bezig, maar hij had een stuk minder voortgang gemaakt dan hij had gehoopt. Tijdens Expeditie Robinson dacht hij daardoor alleen maar: Kut, ik kan hier eigenlijk helemaal niet zijn. En dus ging hij naar huis, om verder te werken aan zijn muziek. Krijg je eindelijk eens geen stress van die smartphone, achtervolgt die carrière je.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen