Dit zijn de leukste strandtenten met een goede lunch (en dus ook geschikt voor een regenachtig weekend)

Entertainment

Dit zijn de leukste strandtenten met een goede lunch (en dus ook geschikt voor een regenachtig weekend)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

5 juli 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Het mag dan wel zomer zijn, maar het lijkt dit weekend eerder herfst. Daar gáán je plannen voor een middag strand. Of nou ja, tenzij je een tafeltje reserveert bij een van deze strandtenen.

Want lekker lunchen op het strand kan ook als het buiten regent.

Pele Surf Shack, Hoek van Holland Is misschien wel een van de beste plekken voor een plantaardige lunch. Plof neer op een van de loungebanken en bestel de kimchi burger, sushi of fluffy pancakes. Wedden dat je hier een hele middag kan vertoeven?

Ubuntu, Zandvoort Nog zo'n gezellige plek met dito interieur. Wie Ubuntu binnenstapt waant zichzelf op Bali, maar de menukaart is lekker divers. Ze serveren er verschillende broodjes - doe ons maar de pita falafel - maar ook een tuna roll, salades en roze pannenkoeken. En mocht het bevallen, bezoek dan ook even Ubuntu's zusjes Kayuca en Hippie Fish iets verderop.

Lees ook: Vergeet de Malediven: deze vijf plekken in Europa hebben het mooiste water

Zoomers aan zee, Castricum aan Zee Zoomers heeft niet alleen een fijn strandhotel, maar ook een lekkere strandtent. Daar eet je gerechten die worden gemaakt van biologische producten uit de streek, zoals garnalenkroketjes en gegrilde groenten met pittige hummus. Meer een bosmens dan een strandmens? Geen probleem. In Castricum vind je ook een Zoomers aan Bos.

Republiek, Bloemendaal aan Zee De beachclub met het mooiste interieur? Republiek in Bloemendaal aan Zee staat ver bovenaan het lijstje. Het voelt een beetje aan als een luxe huiskamer, met overal fijne hoekjes om te zitten. Niet alleen het interieur is tiptop in orde, maar ook de menukaart. Daarop vind je onder andere een (vega) burger, oesters en burrata.

Bombaai Strandbar, Westkapelle Kleurrijke muren en een retegoede kaart met verrassende streetfood gerechten, lokale specialiteiten en cocktails. Dat is wat je vindt bij Bombaai Strandbar in Westkapelle. Ze serveren er gerechten als Jamaicaanse jerk fish, empanada's en krokante aubergine met tabouleh.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment