Danny de Munk en vermeend slachtoffer worden vandaag ondanks seponering verhoord

Entertainment

Danny de Munk en vermeend slachtoffer worden vandaag ondanks seponering verhoord

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Danny de Munk meldt zich donderdag weer bij de rechtbank in Amsterdam. Ondanks dat de zanger wegens onvoldoende bewijs niet zal worden vervolgd voor verkrachting vindt er een getuigenverhoor plaats van de vrouw die aangifte tegen hem deed. Ook De Munk zelf zal worden gehoord. De zitting is achter gesloten deuren.

Het vermeende slachtoffer beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht door De Munk tijdens een samenwerking bij de musical Ciske de Rat en deed daar vorig jaar aangifte van. De Munk zegt wel te hebben gezoend met de vrouw, maar ontkent de beschuldigingen van verkrachting. Hij sprak van een valse aangifte en deed een tegenaangifte. Lees ook: Voice of Holland-presentator Martijn Krabbé is 'opgelucht' na nieuws van OM In november werd bekend dat De Munk niet zal worden vervolgd omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Hij besloot desondanks de zaak die hij had aangespannen om het vermeende slachtoffer in het openbaar te horen wel door te zetten. De rechter keurde het verzoek van de zanger goed.

Vorige week werd duidelijk dat Stage Entertainment niet verder gaat met het onderzoek naar De Munk. Er was volgens de musicalproducent geen reden om verdere stappen te ondernemen na de eerdere seponering door het Openbaar Ministerie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen