Woah, we're going to Breda: dít gezellige festival wil je aankomend weekend niet missen

Entertainment

Woah, we're going to Breda: dít gezellige festival wil je aankomend weekend niet missen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

10 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Heb je aankomend weekend nog een gaatje in de agenda? Heb jij effe geluk, want in het centrum van Breda vindt een (denk Brabants accent) keileuk festival genaamd Center Tree Festival plaats, vol workshops, outdoor games en lekkere drankjes. En je kunt er ook nog 's gratis heen. Kijk, dat horen we graag.

Het Center Tree Festival vindt van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni plaats op het Kasteelplein in Breda. Denk je nu: 'Goh, die naam klinkt vaag bekend...' Klopt, het wordt namelijk georganiseerd door Center Parcs. Want wie zijn er het allerbest in het verzorgen van DIY workshops, buitenspellen en lekkere relaxplekken? Juist, vakantieparken.

Je zal dit festival trouwens niet zomaar voorbijlopen, er staat namelijk een mega - en dan bedoelen we ook méga - boom van gerecycled materiaal midden op het terrein. Niet te missen dus. Bovendien snap je nu gelijk waar de naam vandaan komt. 'T is de afgelopen weken al in Parijs en in Keulen geweest, maar nu zijn wij aan de beurt. Lees ook: Willen we heen: dit is de goedkoopste reisbestemming ter wereld

Genoeg te doen De workshops die op het festival gegeven worden zijn onder andere het upcyclen van kledingstukken, boeketten van droogbloemen maken, je eigen keramieken mok ontwerpen en een grote muurschildering maken. Ben je liever actief of competitief bezig? Win dan een potje tafelvoetbal, mega 4-Op-Een-Rij, Jeu de Boules of Ping Pong. Aan eten en drinken is ook gedacht: een heuse food kunstenaar maakt de lekkerste hapjes klaar, bij de Bike & blend maak je je eigen smoothies en de foodtrucks voorzien je van heerlijke snacks en drankjes. Tippie: je kunt je partner en kinderen ook gewoon dumpen bij de workshops en zelf heerlijk in een luie stoel gaan liggen. Festivals zijn er immers ook gewoon om te relaxen.

Op de vrijdag is het festivalterrein open van 12:00 tot 20:00, en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00. Mocht je dit weekend helaas niet kunnen, kun je het weekend van 21 t/m 23 juni ook nog naar Antwerpen. Dan staat het Center Tree Festival namelijk daar, op het Operaplein. Veel plezier, hè, en houdoe!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur