Willen we heen: dit is de goedkoopste reisbestemming ter wereld

Entertainment

Willen we heen: dit is de goedkoopste reisbestemming ter wereld

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Een vakantie boeken loopt al snel in de papieren. Vooral in het hoogseizoen is het duur: volgens een onderzoek is de zomervakantie dit jaar zelfs tien procent (!) duurder geworden dan vorig jaar. Daarom willen we maar al te graag weten waar we zo goedkoop mogelijk op vakantie kunnen.

Wie de kosten op de bestemming zelf zo goedkoop mogelijk wil houden, kan het beste Europa verlaten.

Hey, we're going to... Uit onderzoek van Post Office blijkt dat Vietnam de goedkoopste reisbestemming ter wereld is. Dat staat in hun Holiday Money Report. In het rapport worden wisselkoersen, kosten van eten en drinken, verblijf en de prijzen van toeristische attracties vergeleken.

Ja, je moet effe een vliegticket fiksen, maar door de waardedaling van de Vietnamese dong kun je hier goedkoop slapen, eten en activiteiten ondernemen. Zo kost een biertje bij de kusthotspot Hội An gemiddeld €1,36, een cola €0,84 en zonnebrandcrème €4,35. Daarnaast heeft Vietnam van alles te bieden: van cultuur tot lekker eten en van knappe stranden tot lange hikes.

Nog meer opties En eh, mocht je nu niet zo ver (en voor een hoop geld) willen vliegen? Algarve (Portugal), Costa del Sol (Spanje), Sunny Beach (Bulgarije) en Paphos (Cyprus) staan ook in de top vijftien.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment