Aardig optrekje: deze miljoenenpanden uit Succession staan te koop

Entertainment

Aardig optrekje: deze miljoenenpanden uit Succession staan te koop

Steffi Posthumus
Door

Steffi Posthumus

Gepubliceerd op

10 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld HBO

Gepubliceerd op

10 mei 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld HBO

Leven als Succession's multimiljardairs Kendall en Roman Roy? Kan gewoon. Drie van 'hun' woningen uit de HBO-serie staan namelijk te koop. Het enige wat je ervoor nodig hebt is eh... geld. Heel. Veel. Geld.

Wie de serie Succession nog niet heeft gezien: doe jezelf een lol en ga 'm bingen (#nospon). De serie rondom Kendall, Roman en Siobhan Roy – de absurd rijke kinderen van mediamagnaat Logan Roy die strijden om de macht over het media-imperium van hun vader – is niet voor niets een wereldwijde hit. Vlijmscherpe dialogen, plottwists, een knap staaltje acteerwerk én een kijkje in de keuken van de überrijken van deze wereld, Succession heeft 't allemaal. En zorgde daarnaast ook nog effe voor dé modetrend van dit jaar: quiet luxury, oftewel: takkedure spullen, waar je niet aan afziet dat ze takkeduur zijn.

Of de pandjes ook in die categorie vallen? Mwa. Aan de buitenkant zie je 't er inderdaad niet per se vanaf. Maar één blik binnen en je weet genoeg.

Romans penthouse We nemen je even mee op tour door 't penthouse van Roman Roy (gespeeld door Kieran Culkin – Jep, da's de broer van Home Alone's Macaulay Culkin) in seizoen 4. Locatie? Amsterdam Avenue, oftewel: hartje Upper West Side, uitkijkend over Central Park. Dat begint lekker. Het optrekje op de 49e verdieping beslaat 588 vierkante meter – het terras van 57 vierkante meter niet meegerekend – en telt vier slaapkamers, vier badkamers, een bar, waskamer, walk-in-closet, privé lift naar de andere etage en studiekamer.

Wat zoiets mag kosten? Zoals Jort Kelder zou zeggen: 'Een luttele 34,7 miljoen euro.' Oh en per maand nog zo'n 18.000 euro belasting én 10.000 euro algemene kosten.

Dan mag je trouwens ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimten van het appartementencomplex: het zwembad, de sportschool, de 'media room', de kinderspeelkamer, massagekamer en sauna. En een conciërge natuurlijk. Bieden? Kan hier. Gewoon effe loeren natuurlijk ook.

Kendalls penthouse De woning van Romans grote broer Kendall is ook geen kattenpis. Oké, het is ietsjes kleiner – 'slechts' 512 vierkante meter – maar dan krijg je wel vijf slaapkamers, vier badkamers, ingang via de lift, open haard, vier terrassen én een gigantisch dakterras, een bar, twee woonkamers en een zitkamer (wie het verschil weet, mag 't zeggen). Dat alles is verdeeld over drie verdiepingen dus uiteraard heb je ook hier een privé lift.

Allemaal leuk en aardig, maar de echte shine van dit huis zit 'm natuurlijk in de Kendall-esque bijzonderheden: de dramatische gebogen ramen, de opvallende wenteltrap, alles voor wat extra swag.

Is je interesse gewekt? Voor 26,6 miljoen issie van jou. Hugo de Jonge zou er een rijke vent voor aan de haak slaan, wij scrollen toch maar even verder op Funda.

Romans herenhuis Alsof dat penthouse nog niet genoeg was voor Roman, bewoont de rijke stinkerd ook nog een herenhuis in de serie. Of hij is verhuisd, kan ook, want dit is 't huis dat in seizoen 2 te zien was. Ze willen er duidelijk vanaf want de prijs is van 23 miljoen gezakt naar 20,5 miljoen. Kijk, heb je toch weer 2,5 miljoen extra om te besteden aan de wijn in de wijnklimaatkamer die in dit huis aanwezig is.

Het herenhuis telt maar liefst 6 verdiepingen – handig voor wie z'n kinderen/partner/huisgenoten liever nooit ziet – en is ruim 1000 vierkante meter. Da's exclusief het terras van 185 vierkante meter, uiteraard. Met twaalf badkamers hoef je ook niet bang te zijn dat je ooit op je beurt moet wachten. En zelfs al zou je dat wél moeten, koude voeten heb je hier dankzij de verwarmde marmeren (!) vloer nooit. Knal daar nog wat Swarovski-kristallen deurklinken bij en we kunnen concluderen dat quiet luxury hier niet van toepassing is. Maar ach, dat zal jou je reet roesten als je lekker in je rooftop jacuzzi zit te bubbelen met een flesje uit eigen wijnklimaatkamer.

delen
Steffi Posthumus

Steffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur