6 reisbestemmingen die op TikTok veel toffer lijken dan ze zijn

Entertainment

6 reisbestemmingen die op TikTok veel toffer lijken dan ze zijn

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

17 april 2024 om 17:00

Gepubliceerd op

17 april 2024 om 17:00

Waar we vroeger regelmatig een reisboek opensloegen, is TikTok tegenwoordig ook een grote bron van reisinspiratie. Het platform staat bomvol video's met landen, plekken, uitzichtpunten, wandelroutes en restaurants die je zogenaamd écht niet mag missen. Al blijken lang niet alle bestemmingen zo geweldig te zijn als TikTok zegt.

1. Roze stranden in Griekenland en Italië Als je een roze strand voorbij ziet komen, dan wil je erheen, toch? Dat geldt in ieder geval wel voor de massa's mensen die afreisden naar plekken als Elafonisi Beach op Kreta of Spiaggia Rosa op Sardinië. Het werd (en is nog steeds) een trend om vervolgens een beetje van dit roze zand mee naar huis te nemen, waardoor de stranden hun roze gloed steeds meer verliezen en je iets heel anders aan kan treffen dan waar je voor ging. Al moeten we er ook bij zeggen: de kleur van dit soort stranden is altijd afhankelijk van het weer en het seizoen, dus wellicht dat je wél dat suikerspingekleurde zand krijgt. En anders, tja, heb je alsnog een strand.

Lees ook: Koffers pakken: deze 3 plekken lijken op Bali maar liggen gewoon in Europa 2. De Plitvice meren in Kroatië Deze plek is wel daadwerkelijk zo prachtig als hij lijkt, maar wat je op TikTok niet ziet: de ellenlange rijen en op slakkentempo bewegende mensen waar je mee te dealen krijgt. Kan het nog zo mooi zijn, 83 woedeaanvallen krijgen kan je dag alsnog behoorlijk vernachelen. Wil je er tóch heen, maar jezelf wat grijze haren en rimpels besparen? Zorg dan dat je om 7.00 uur voor de ingang staat en als eerste binnen bent.

3. Cinque Terre in Italië Ook Cinque Terre, het nationale park in Italië bestaande uit vijf dorpen langs de kust, valt in de categorie schitterend, maar slecht voor je hart. De nauwe straten en stranden zijn zo tot de nok toe gevuld met toeristen, dat het haast niet meer leuk is. Hier geldt dus hetzelfde: ga je toch, denk dan goed na over het seizoen of het tijdstip waarop je gaat en bereid je voor.

4. Bali Huh, Bali? Dat is toch een parardijs? Klopt, maar het is wel belangrijk om te beseffen dat lang niet het hele eiland picture perfect is. Denk aan slechte stranden, heel veel regen en de gevolgen daarvan, heftige wegen, wederom massa's toeristen en bakken (aangespoeld) afval. Kijk zelf maar.

5. Glass Beach in Californië Een bestemming die je wellicht wel in z'n geheel wil skippen, is Glass Beach in Fort Bragg. Dit strand dankt zijn naam aan het vele 'zeeglas' dat er aanwezig is (of je zou kunnen zeggen: was). Zeeglas is aangespoeld glas op stranden dat gepolijst is door de zee en stenen waar het langs is geschaafd. Glass Beach ligt er vol mee, wat voor een glinsterend geheel zou zorgen. Al is er dus meer sprake van goede marketing dan van een plek die je ook echt op je bucketlist wil knallen.

Lees ook: Ga je binnenkort vliegen? Op dit tijdstip heb je de minste kans op turbulentie 6. Le Mont-Saint-Michel in Frankrijk Deze toeristische trekpleister en bedevaartsoord heeft absoluut iets heel bijzonders, het is ook niet voor saus Unesco-werelderfgoed, maar dat magische effect krijg je absoluut niet het hele jaar door. Het heeft alles te maken met de getijden. Wil je hier toch naar afreizen, check dan dus goed de periode die je wil gaan.

Moraal van het verhaal? Check voordat je op reis gaat altijd goed hoe je toekomstige bestemming er in die periode bij ligt, en typ voor de zekerheid even 'expectations versus reality' in de zoekbalk. Oh, en verwacht dan September van Earth, Wind & Fire, wat dus onder al deze video's geknald wordt.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen