Karsu host vier kerstdiners: 'Ik duld niemand in mijn keuken'

Entertainment

Karsu host vier kerstdiners: 'Ik duld niemand in mijn keuken'

Steffi Posthumus
Door

Steffi Posthumus

Gepubliceerd op

4 december 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

4 december 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

De een kan niet wachten tot ze er zijn, de ander slaat ze liever over: de feestdagen. Voor Karsu is kerst hét excuus om de keuken in te duiken, voor al haar geliefden te koken en met z'n allen veel te veel te eten.

Karsu (32): 'Ik kan niet wachten. Ben nu al bezig met de vier kerstdiners bij mij thuis. Vier, ja: twee met vrienden en twee met familie en schoonfamilie. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan, een groot succes. Bij de ene vriendengroep had iedereen een liedje ingestudeerd. Stonden ze daar een voor een naast mij aan de vleugel in m'n woonkamer. Mijn verloofde zong It's A Man's World, een Ghanese vriendin een afrobeatsnummer en een Chileense vriendin pakte haar saxofoon erbij. Het werd een bonte avond. Met m'n Turkse vrienden gaat het zoals in Turkije: flessen raki op tafel, zitten en uren diepgaande gesprekken voeren. Met m'n eigen familie houden we het klein. Met m'n schoonfamilie is het typisch Nederlands: kerstboom, cadeaus, ragout, gezelligheid. Maar één ding hebben al die avonden gemeen: ik kook. En ik duld niemand in mijn keuken. Laat hen maar lekker eten.'

Benieuwd hoe &C's Leco van Zadelhoff, James Worthy, Leonie ter Braak, Hila Noorzai en Carmen Felix de feestdagen vieren?

Je leest 't in de andere portretten in &C's editie 12

6 ,95

delen
Steffi Posthumus

Steffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur