Hila stresst 'm aan de kersttafel: 'Wat deed die tante ook alweer voor werk?'

Entertainment

Hila stresst 'm aan de kersttafel: 'Wat deed die tante ook alweer voor werk?'

Steffi Posthumus
Door

Steffi Posthumus

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 november 2022 om 20:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

De een kan niet wachten tot ze er zijn, de ander slaat ze liever over: de feestdagen. Leuk hoor, zo'n kersttafel. Maar Hila Noorzai maak je toch blijer met een strandbedje.

Hila (30): 'Mijn ouders zijn niet christelijk en ook niet in Nederland geboren, maar ze doen wel gezellig mee met de feestdagen, om ons enigszins een kerstgevoel te geven. Vroeger was dat een kerstboom met cadeaus, nu gourmetten met de familie. Want 'zo vieren Nederlanders dat toch?' Eigenlijk vindt m'n vader dat gourmetten maar niets: duurt lang, het vlees is te klein en de kamer staat blauw. Mopperdemopper. Toch doet-ie het elk jaar weer. Hilarisch. Ik geniet ervan. Net als van het samenzijn, al vind ik het ook intens. Bomvolle agenda's. Constant overeaten. En dan nog die gesprekjes met familie die je al een jaar niet hebt gezien. Ik voel me vaak tekortschieten: wat deed die tante ook alweer voor werk? Had die neef nou wel of geen relatie? Eigenlijk ga ik het allerliefst de hele maand op vakantie, ergens waar het warm is en hooguit één iemand een kerstmuts draagt.'

Benieuwd hoe &C's Leco van Zadelhoff, James Worthy, Leonie ter Braak, Carmen Felix en Karsu de feestdagen vieren?

Je leest 't in de andere portretten in &C's editie 12

6 ,95

delen
Steffi Posthumus

Steffi Posthumus (1988) is – naast redacteur bij &C – een vroege vogel, maar wel een met een ochtendhumeur. Ze woont in een kleurrijk Amsterdams paleis met kat Prins én giga discobal, probeert al twee jaar lang Turks te leren (met matig succes) en eet 't liefst alles met een goede lik sambal.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur