Winterblues heerst: vrouw spontaan genezen van winterdip nadat man haar herinnert dat lachen gratis is

Entertainment

Winterblues heerst: vrouw spontaan genezen van winterdip nadat man haar herinnert dat lachen gratis is

&C De Pin
Door

&C De Pin

Gepubliceerd op

21 december 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

21 december 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

De dagen worden steeds korter, buiten is het grauw en grijs en de ijzeren kou lijkt door de ziel van Sasha (24) uit Zwolle heen te snijden.

Het zijn de perfecte ingrediënten voor een klassieke winterdip. Ondanks alles weet ze zich toch uit bed te sleuren en naar buiten te gaan, naar de supermarkt. Ze trekt haar kraag nog maar eens omhoog en staart op straat voor zich uit, in gedachten verzonken. Godzijdank komt daar haar reddende engel: een man van middelbare leeftijd met een rap terugtrekkende haarlijn die haar iets toeschreeuwt.

'Een glimlach kost niets, meisje!' roept de man, afgesloten met een vette knipoog. Het is exact wat Sasha nodig had om de frons van haar voorhoofd te doen verdwijnen. Haar winterdip, zorgen, eenzaamheid, angsten en frustraties verdwijnen als sneeuw voor de zon. 'Stom dat ik daar zelf niet aan dacht,' reageert ze glimlachend terwijl ze haar hoofd schudt.

Fluitend trotseert ze de motregen die komt opzetten. Ze pakt haar telefoon om een vriendin te bellen. 'Ik ben zo blij dat ik deze vrouwenfluisteraar ben tegengekomen,' vertelt ze. 'Hoe wist hij precies wat ik nodig had op dat moment? Hoe doen ze dat toch?' vraagt ze zich hardop af als ze de buurtsuper binnenloopt.

'Ervaring, mop,' antwoordt een oudere man die langsloopt en zich ongevraagd met haar telefoongesprek bemoeit. 'Waar gaan die geile benen naartoe?' vraagt hij er meteen achteraan. Sasha’s glimlach verandert in een brede smile: nu kan haar dag echt niet meer stuk. Wat een geluk dat ze deze mannen tegenkwam.

Bezoek speld.nl/pin of @depinnl voor meer haarscherp nieuws!

Shop &C's 100e editie hier

7 ,45

delen
&C De Pin

Het leven met een korreltje zout, ook wel: satire. Wij houden ervan. Jij toch ook?

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen